onsdag 17 juni 2009

Skyskrapor och djävulsgap

Jaha så har jag då aktiverat hjärnan och FUNDERAT på lite diverse världsliga ting under min springtur idag.
Bland annat så funderade jag på om knort (eller knott, vad man nu väljer att säga) är proteinrika eller fulla med kolhydrater? Jag har i alla fall fått in en hel måltid i käften idag, tur att man har tänder som skyskrapor och gluggar som djävulsgapet så man kan sila! :)

Sen undrar jag om flugor har dödslängtan? De vill liksom gärna krocka in i en med en sjujävla fart! Jag menar, de borde ju SE mig....SÅ liten är jag ju inte! En tog sig in i mitt öga men tro inte att den var smart nog att försöka gräva sig UT....Nej tusan heller, den ville in in iiiinnnn under linsen. Hann dock peta ut den innan den hann så långt.

Fann till min förundran att jag faktiskt GILLADE att det var motvind both ways idag. Så förbannat varmt att springa annars.

Solen visade sig från sin bästa sida under hela löpturen. Det konstiga är bara att när man väl längtar efter att den ska gå i moln eller att det ska falla lite regn så lyser den envist som en blodigel TROTS att det är 98% moln på himlen!

Exakt när ska man börja känna sig sådär sprudlande lätt och lycklig som på alla bilder i sporttidningar där folk plöjer spåret som ingenting? JAG tycker personligen att det är ASJOBBIGT att ge sig ut och springa. Finns inget som kan döda mitt humör som det....innan naturligtvis, EFTER är det ju underbart! Hör väl till att jag numer springer med den där förbannade pulsklockan. Den var ju rolig ända tills jag fick ett syfte med det...."pulsen ska ligga runt 180, då tränar du konditionen". Jaha! Ett till "måste" i mitt liv.....pjuuuh!

Jepp det var väl ungefär det jag hann fundera på. Förutom det så har jag tänkt på hur det är att ha ansvar. Vilket stort ord, andas makt, skräck och en liten liten fröjd. På mitt jobb vill jag då verkligen inte ha mer ansvar än vad jag har! Okej, jag HAR ett ENORMT ansvar EGENTLIGEN men när det väl gäller, om det skiter sig helt enkelt, så är det ju inte JAG som får stå till svars. Till viss del, självklart, fuckar jag upp det rejält är det nog bara att säga bye bye jobb men jag behöver inte stå till svars för hela svenska folket.

Så, vad är det då som driver folk till att ha mer ansvar? Det är ju schysst att känna att man bidrar till något positivt och meningsfullt på jobbet men jag strävar inte efter att bli chef eller liknande. Jag ser vissa som inte kan sova på nätterna utan ringer in och vill kolla upp något som de funderat på och inte kan släppa. Allvarligt, hur kul är det? När jag blippar ut mig och grinden stängs bakom mig, då har jag glömt allt som hänt redan. Kanske låter illojalt men varför ska jag grubbla på något som jag ändå inte kan göra något åt? När jag inte jobbar så jobbar jag ju inte. Är jag egoistisk eller har jag bara lätt att slappna av? När jag väl ÄR på jobbet, då är jag 100% fokuserad. Då vill jag helst göra allt, vara överallt och hjälpa till där jag kan. DET är väl en bra egenskap? Men nej, jag är för mycket av en glidare för att bli något stort :)

1 kommentar:

  1. Ha..ha.. ja man behöver ju nestan inte äta någon post-workout mat efter en powerwalk/löprunda... de sjävlmordsbenägna flugorna är värst..för de ger sig inte för man har tugga dem ett par gånger. Va roligt du skriver tjejen! :-)

    SvaraRadera