lördag 10 mars 2012

Där tiden står stilla

Klockan är 04:50 och jag har just krupit ned i min gamla ungdomssäng hos mamma och pappa efter att ha återupplevt gamla minnen. Har nämligen jobbat i baren hos Amir, något jag gjorde nästan varje lördag förr men som avtog med tiden och upphörde helt när han sålde placet.

Nu var det nyinvigning då han köpt tillbaka stället och alla "gamla" som jobbade då det begav sig, fanns på plats. Jag saknar verkligen inte tiden i restaurang/servicebranschen med tanke på det horeri man tvingas utsätta sig själv för ständigt och jämt. Däremot saknar jag de jag jobbade med, jargongen, känslan av att känna att jag är kung i min egen bar, här är det jag som bestämmer, att lära känna nya band, att känna att man går på krogen fast man får betalt...allt det kan jag sakna.

Det som känns lite skrämmande och lite förbryllande är, att tiden verkligen har stått stilla! Det känns som att det var förra veckan jag stod där och krängde drinkar till exakt samma människor! Trots att det är fyra-fem år sen!!
Samma goa glada gubbar och damer, som jag älskar att slänga käft med. Samma idioter som gått en bartenderkurs för x antal år sen och som kommer ihåg namnet på EN drink och fast ingen annan kommer ihåg hur den görs, alltid envisas med att beställa den och sen idiotförklarar en för att man inte kan. Please, det är Bykrogen du är på, inte Spybar!!

Samma folk som bråkar, samma folk som beställer exakt samma som de alltid har gjort, samma folk som vill nedvärdera och samma folk som blir helt överlyckliga över att se mig stå där. Like back in the days, inget nytt vatten skall rinna under broarna nej det skapar obalans, bräckt vatten fara å färde!

Jag har dock saknat att jobba med Amir. Den enda som någonsin visat att det finns full tillit till mig som anställd och som visar att han är trygg när jag finns där. Då vill man gärna ställa upp liksom! Tänk om alla chefer tänkte så, herregud så effektiva företag de skulle få!

Nej nu ska jag sova och ladda om inför imorgonkväll då det kommer bli korsDRAG i baren!! Bjuder på en bild på en riktig frontmannabild från kvällens band!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar