onsdag 9 juni 2010

Facebook-status

Jag har ett tics.....eller åkomma...eller mani. Kalla det vad ni vill men jag blir VANSINNIG på hur DÅLIGA vi svenskar är på att uttrycka oss korrekt i tal och skrift. Då det gäller tal är jag själv ingen ängel, jag skulle nog dö på fläcken om jag verkligen fick höra alla "bah" och "liksom" som jag slänger hej vilt omkring mig. Det är ju dock en vanesak och lite av en reflex så det har jag överseende med, både när det gäller mig själv och andra.

Det som retar mig till vansinne är folks oförmåga att påta ihop en väl sammansatt mening. När jag plöjer igenom olika statusar på Facebook möts jag av meningar likt denna:

"Genom frysen efter x antal timmar....bla bla bla"

Vad ska du genom FRYSEN att göra? Har jag lust att skriva då. Okej, det där var en ofarlig en men här kommer en riktig rysare:

"...bilen startade inte tur man har snälla grannar fick skjuts till dagis...men bilen fungerade fortfarande fick åka lastbil med sambon till jobbet. Sambons bror och svägerskan hjälpte mig och bogsera bilen till Ånge..så nu är det bara att vänta o se vad felet kan vara...antagligen bensin pumpen som är i tanken som är trasig"

Eehh..nä jag orkar inte kommentera ens. Eller jo. Skulle kunna mangla sönder den där meningen, eller vad jag ska kalla det, med rödpenna. Är det verkligen TANKEN som är trasig? Nä förmodligen inte. See what I mean?

Jag gnäller INTE på folk som har dyslexi eller andra typer av stavningsproblem, det är INTE DERAS FEL! Det jag GNÄLLER PÅ ÄR folks lathet, de orkar liksom inte ens sätta punkt eller stor bokstav. Istället blir det en hel jävla obegriplig soppa av något som borde vara enkelt och snabbläst. Jag menar, ens Facebook-status ska väl inte vara en hel roman full av konstiga stigar som inte ens bildar något begripligt??

Okej jag VET att jag är värsta svenska-polisen men ni vet ju att jag tycker att det är roligt att reta upp mig på saker.

Från det ena onda till det andra. SHIT vad jag har träningsvärk i vaderna idag!!!! Snacka om att det där intervallpasset tog bra igår! Hade tänkt bege mig ut på en lätt joggingtur idag, aktiv vila ni vet, men jag tror att jag måste passa på den.
Istället ska jag testcykla cykeln som jag lånade igår. Om jag törs, det är en riktig värsting med hydraulstyrda bromsar osv osv....Vem vet, den kanske bemästrar mig och tar över totalt? Lite lurigt är det allt. Vad hände med tiden då en cykel var två hjul, en ram, ett styre och en sadel? Nu är de ena riktiga monster som nästan tänker själva.
Blir dock bara en testrunda. Tänker vila mig helt tills på söndag.

Förutom det så blir det ett Birstabesök där jag ska socialisera mig och träffa Sara, något som alltid gör mig extra glad. Sen blir det hem och baka bullar till Kälens midsommarfirande. Eftersom jag inte kan vara med och hjälpa till tänkte jag bidra på annat vis. Om jag lyckas.

1 kommentar:

  1. Ojoj, nu ska vi se här...var det bara på fejjan det skulle vara rosa och fluffigt eller måste jag anmäla detta till fluff-och-moln-polisen? :o)
    PÖSS

    SvaraRadera