torsdag 11 november 2010

Till alla som älskar snö snö och enbart snö

För alla er därute som bara VRÅLAR i ren Beatleshysteri över att snön äntligen har kommit......

Först av allt, missförstå mig inte nu. Jag ÄLSKAR det vita, fluffiga som bäddar in en tråkig höst som redan gått över i svartgrå sörja. Jag tycker att bland det mysigaste man kan göra är att åka skidor, skoter, pulka och alla sådana där vintersaker. Jag älskar att sedan gå in, dricka lite varm choklad med punch eller minttu, koka glögg, göra julgodis, känna pepparkaksdoften sippra fram genom ugnsluckan. Allt det DÄR har jag INGA som helst problem med.

MEN!

Ni som inte kan se en enda sketen baksida med detta snöfall bör testa på följande:

Köp ett hus. Gärna ett hus som inte ligger granne med Södermalm eller Haga eller någon annan central del dit traktorer och sådana tekniska prylar fortfarande tar sig.

Se sen till att det är en GRYM backe upp till huset och att vägen som ni ska åka på INTE hör till kommunens väg utan tillvägagångssättet för att få bort snön får ni lösa själva.

Kolla även upp att det är väldigt svårt ,ju mer det snöar, att hitta ett ställe att skyffla snön på.

SKOTTA!

När ni sedan går in och gör er redo för att åka iväg på jobbet, ta en funderare, what the fuck släpp lös och SLÅ VAD om, när han som ni betalar pengar till för att skotta faktiskt kommer att komma? Idag, imorgon eller tänker han vänta tills till våren?

Hoppas på turen att han kommer innan ni ska åka. Om han gör det, se till att ta en REJÄL sats redan från start eftersom han kommer lämna en snövall på en 40 cm alldeles ute vid garageuppfartens början.

Se även till att ni köpt en minimal men dock fyrhjulsdriven bil eftersom spåret han släpar upp med traktorn räcker till ungefär just det.

Sen gäller det till att plocka fram det positiva. Om ni tagit er över snövallen utan att fastna, put on a happy face och tänk: "Han HAR ju faktiskt skottat LITE."

Istället för att fundera på ifall det där var det enda han tänkte skotta, glöm den tanken. Han kommer säkert igen och tar mer noga. Eller inte.

När ni kommer hem, förbered er på en stor besvikelse, samt att ta på er storstövlarna, vantar och snölass. Det är ett krav ifall ni vill parkera på er egen uppfart. I annat fall, stanna bara bilen, kliv ur och skit i resten.

Kom ihåg att hädanefter, så länge det är snö, ransonera besöken av vänner och bekanta. De får helt enkelt inte plats att parkera där det är tänkt såvida ni inte enbart har hillbilliesvänner som kommer med skotern. Då kan ni ju bjuda hur många som helst för föret är ju PERFEKT!

Ja just ja, jag glömde även att berätta om vägen in till stan. Det är en väg som ingen nånsin i helvete kommer lägga ned några pengar på så OM och IFALL ni tar er ändå vägen in till civilisationen, BE HAPPY!
Alternativt köp en skoter, en sjujävla vidunder till jeep med alla extraextra du bara kan finna, eller FLYTTA!

Med det önskar jag er en trevlig dag ute i snön :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar