onsdag 2 juni 2010

Ny infallsvinkel

Något som jag har funderat på väldigt mycket på senare tid är hur jag lever och vad jag egentligen vill få ut av min tid på jorden. Kan tänkas som en djup och smådeprimerande tanke men det är inte alls så jag menar.

Vi har lagt ned all tid och alla våra pengar på att renovera och fixa med huset ända sedan vi köpte det. Det har varit roligt, svårt, jobbigt, tidskrävande och alldeles underbart, som en bal på slottet nästan haha. Nu börjar jag undra vad tusan vi håller på med? Missförstå mig rätt här nu, jag tänker inte alls gnälla eller vinkla det här negativt på något sätt, men det är en reflektion som kommer åter, mer och mer på senare tid.

Jag vill vara ute i naturen, fjällvandra, se saker, uppleva nya saker och platser, se solen gå upp och ned på trehundraelva olika ställen och sätt etc etc. Vi har inte gjort NÅGOT av dessa saker sedan vi skaffade hus.
Att skaffa hus var iofs det bästa som vi gjort hittills, jag ångrar det inte en enda sekund men det är lätt att man tappar fokus på det viktiga här i livet. Nej jag kanske inte behöver den där mattan för flera tusen, eller att allt ska matcha från topp till tå. Jag kanske klarar mig med en kompromiss och istället använda pengarna till att GÖRA något som har betydelse för framtiden?

Det är så lätt att bli indragen i livet där allt ska vara perfekt, tiptop. Det ska vara fina bilar, fina hus, fina lägen på husen, fint inne, fint ute, pool, badtunna, bastu osv osv.......GHHHAAAA!!! Man blir helt snurrig av att snurra runt i detta ekorrhjul så nu vill jag KLIVA AV för en stund! En väldigt lång stund.

Visst skulle det vara fint att vara ekonomiskt oberoende, då kunde man ju ha BÅDE OCH. Man skulle inte behöva välja. Det fina i kråksången är nog ändå att det man sparar pengar till och värnar om betyder så mycket mer när man verkligen har kämpat för det. What it all comes down to, är att jag vill värna om själen och nu är det dags att börja boosta den rejält!

Det kommer starta på semestern och innefatta besök i Arnes pappas husvagn med kajakturer, fiske, naturupplevelser, enkelheten. Back to basics liksom. Vi ska bara njuta av varandras sällskap, inte tänka på vad vi "skulle behöva göra", inga "måsten".......bara jag och Arne, hand i hand med Moder Jord :)

1 kommentar:

  1. Sandra Norlander02 juni, 2010

    Håller med dig fullt ut!!! Passa på att njuta av livet istället!!Det jag tycker är hemskt är att alla är så fixerade vid att allt ska vara perfekt hemma,det är nästan som en tävling...men som du säger tänk om man hade råd med ALLT. Jag försöker få dom få kronorna man har att räcka till allt;hemmet,kläder men framför allt nöjen och upplevelser. Kramisar Sandra.

    SvaraRadera