söndag 19 juli 2009

Ångvältsfasoner

Huset är tomt på folk, endast jag och Arne som huserar igen. Det har varit en grymt bra helg, en grymt bra vecka i övrigt, med mycket folk i vårt hus precis som jag älskar!
Har just kommit hem från en vansinnig promenad också, avverkade en mil på 76 min. Det märks att det nästan var en vecka sen jag var ute och gick för benen pinnade på utan minsta bekymmer, totalt utvilade :) Anar att jag inte kommer att slå den tiden för då måste jag springa och då räknas det ju inte längre som en promenad.

Gick och tänkte på en sak under min vandring. Måste man vara totalt ego och totalt skrupelfri för att komma någonvart här i världen? Vi funderar på att skaffa en båt till nästa sommar och har frågat några grannar om det finns möjlighet till båtplats vid sjön någonstans. Svaren är...olika! Ena grannen sa att det bara var att grabba tag i en plats, hävda att det är vår och sen blåhålla fast vid det. En annan sa att näää huuuugaa sååå kan man inte göööraaaaaa! Vad fan är det som är rätt då? Kan tillägga att den sistnämnde även var tveksam till att vi bara kunde gå rakt ner nedanför vårt hus och slänga oss i vattnet också eftersom det bodde folk runt om. Ehhh.....so what? Man måste väl för tusan få BADA i sjön?? Vi sket helt enkelt i att fundera över det, gick ned och kikade och minsann var det inte bara att bada?! De som bodde "runt om" var ett gäng som hade egen brygga typ 30 m bort. Jojo. Man ska fan inte fråga så mycket här i världen utan bara anta att allt man får för sig gå bra och sen köra på som en ångvält a la Stockholm style. Ta bara det där snacket om att stockholmare kommer och förstör "våra" stränder med nakenbad. Man kanske borde vända på det och se och lära istället? Det verkar ju som att det mest är svin som kommer upp sig här i världen. Nu menar inte jag att jag till varje pris vill "bli nåt" (vad som nu menas med DET) och tjäna miljoner, men jag undrar bara VARFÖR det är så? I stora drag alltså. Eller BLIR man en idiot längs vägen kanske? Storhetsvansinnet växer, man trissar varann och det kanske märks mer i "the big world" än på parkeringsplatsen på IKEA där "vanliga" människor jämför inköp? Vad vet jag, det är bara en tanke.

Dagen kommer fortsätta med lite dammsugning, äta rester från igår och sen HYRA FILM!! Arne ska torka golv också om han tar sig från soffan vill säga :)

2 kommentarer:

  1. Kan upplysa om att du kan slänga dig i sjön är precis som du vill, där gäller strandskyddet som säger att ingen kan äga eller bestämma över mark visst många meter (osäker på hur många) nära vatten. Så bara att plaska på gumman! :) Saknar dig. Kram

    SvaraRadera
  2. "Det är lättare att få förlåtelse än tillåtelse" är en paroll man kommer långt med...

    SvaraRadera