fredag 31 juli 2009

På date med Janne och Inka

Igår var det då dags för min premiärtur på motorcykeln. Jag är så gröndjävulskt FUL i mina mc-kläder, synd att vi inte tog några kort på det för om ni haft en skitdag så skulle ni GARANTERAT ha skrattat nu! Alla drömmar om en sån däringa het het mc-brud hade ramlat rakt ned i helvetet och DÖTT som en regndroppe i öknen.....NEJ jag ÄR helt enkelt INTE SNYGG som bikerbrud. Tyvärr! Kan bero på att jag snålar och väntar tills de har rea (OM de har rea) nu i höst. Kanske kanske blir jag lite mer upphottad men det är fan tveksamt! Status just nu: en jacka som är som gjord att passa in mig i Miami Vice eller liknande serier där axelvaddar är ett måste. Jag är fan bredare över axlarna än vad jag är lång! No shitting här inte! Byxorna skippade jag, dels för att det var så varmt, men jag ska villigt erkänna att det till största delen berodde på att jag inte pallade mer förnedring :) Hjälmen är däremot helt okej, så också handskarna. Brillorna jag slet på mig för att inte grina sönder ögonen i vinden var de vackra svarta med rosa och lila ränder, ja de jag hade på mig på 80-talsfesten. You see what I mean right?! Arne däremot är ju snygg i allt den parveln!

Färden tog oss i alla fall till Janne och Inka. Janne spelade jag med förr och Inka är hans fru. Jag har lovat att åka och hälsa på en massa gånger meeen nu jäklar fick det vara nog med lovandet och time to do something istället. Enligt Janne så lät det som de bodde i ett skithus eller råtthål eller dyligt. Döm om min förvåning när vi stiger i en paradisisk trädgård med ett hus där utsidan tar en direkt till de tjeckiska alperna. De hade minst sagt legat i sen de köpte huset. Eternitplattorna var väck, en vägg kvar att spöna med det vackra träet i liggande panel. Trädgården hade rensats på sisådär 250 mindre träd och ersatts av stenar, grusgångar, trollpilar, en massa andra träd jag ej kan namnet på och blommor, blommor i MASSOR! Så jäkla häftigt! Om jag hade de kunskaperna och visionerna....jösses jag ville bara hem och gräva upp ALLT! Insidan var under construction. De hade rivit väggar och höll på att fixa i stort sett överallt. Idag var det vi som drog raka spåret till Bergom såg, köpte bräder och fixade bron som blivit nedmejad av en traktor i vintras. Inspirerad till att fixa liksom!

Janne fyllde mig med tjeckisk sprit, en smakade pepparkaka och var jättegod, resten smakade som mild tequila med päron- och nån annan frukt-smak. Det blev ju även ett och annat språkmissförstånd. Jag lyckades förolämpa den tjeckiska spriten genom att säga "shit" när Inka ville bjuda. Hon trodde då att jag tyckte att det var skit, inte att "shit törs man prova" typ :)
Sen undrade jag vad det var för färg på huset innan och på nåt sätt fick hon det till att jag inte gillade det de gjort hihi. Ja lite så blev det ibland men det får man leva med. Hon är grymt bra på språket trots att hon inte bott här så superlänge. De är helt underbara människor och som alltid när man träffar sådana undrar man varför i helskotta man inte ses oftare?! Well well, om vi ses en gång om år så är det ju ändå oftare för så sällan ses vi. Hängde ni med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar