söndag 23 maj 2010

Cykling och inlines, det rullar på nu!



Älskar verkligen det här vädret när jag jobbar nätter. Det är så mysigt att bara gå de där futtiga metrarna från sängen till soffan, ta en titt genom fönstret, inse att näee idag har jag helt enkelt RÄTT att bara vara en soffpotatis tills jag ska åka på jobbet. Så that´s me idag, SOFFPOTATIS!





Har bläddrat lite i tidningen "Cykla", en tidning som alla som ska delta i några av loppen runt Vättern. Vägrade öppna den när den kom i april, fick ångest över blotta tanken på att jag då inte ens hade pumpat däcken på cykeln. Nu känns det lite bättre dock, det får bära eller brista. Kändes lättare när jag läste att det faktiskt finns gamla tanter på vanliga cyklar som också tar sig runt, och inte bara stenhårda lårmuskler som jagar fram på senaste modellen av någon 20000 kronors modell. Jag kanske klarar mig på den cykel jag har, TROTS att det inte är någon värsting?





För det är nämligen lätt att jag blir sån. Jag har skitsvårt för att inte veta hur banan ser ut, hur kommer det kännas att cykla bland en massa folk, klarar cykeln loppet, har jag för dåliga däck, tänk om jag måste bryta etc etc. Jag vill liksom gardera mig på alla sätt det går och let´s face it, för det här är jag så långt ifrån att tre varv runt jorden inte skulle räcka! Då blir jag sån, att jag vill handla senaste och bästa cykeln, införskaffa en superslimmad perfo-hjälm som vänder motvind till medvind, trampor som praktiskt taget trampar av sig själva....ja ungefär så! Nu inser jag ju dock att det vore lite VÄL dumt, jag menar, jag vet ju inte ens om detta är en engångsgrej eller inte. Jag kanske slänger cykeln i diket efter fem mil och vrålar "OM NI INTE TAR MIG HÄRIFRÅN I EN BIL SNARAST KOMMER JAG ATT STEPPA UT I VÄGEN OCH SJÄLVDÖÖÖÖÖÖ!" Eller så älskar jag allt och vill fortsätta. Men. Jag. Vet. Inte.





Så jag lägger om min taktik, för min egen skull. Tänker se detta som ett test, en känna-på grej. Visst, jag kommer att tävla med mig själv. Skulle gärna klara mig runt på under sju timmar men det känns rätt orealistiskt just nu.


Nästa söndag är det Alnötrampen, ska susa runt Alnön två gånger om, totalt 84 km. Får väl se hur lång tid det tar :)





Åkte inlines häromdagen för typ andra gången i mitt liv. Hittade ett par stavar också och jäklar vilken träning det måste vara att köra en längre sträcka! Kan ju fortfarande inte bromsa men jag övar på det. Fattar dock inte hur fan det ska gå till att bromsa genom att liksom släpa den ena foten på tvären bakom den andra. När jag försöker med det så svänger jag tvärt åt ena hållet. Känns ju inte så tvärsäkert! Men trägen vinner och jag SKA SKA SKAAA klara en nedförsbacke med hedern i behåll!!





Nu! Nattjobb! Ha en trevlig söndagskväll för imorgon kära vänner är det måndag igen och när NI åker till jobbet åker JAG hem för att SOVA! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar