lördag 29 maj 2010

Råttor, rescue och röj!

Izzyz dag.....







Hon vill liksom gärna TA IN fångsten så att vi helt säkert ska se hur duktig hon har varit :)
Igår var hon inte fullt lika duktig. Eller, det kanske hon var, för jag har ingen aning om VARFÖR vi hittade henne jamandes 10 m upp i en grantopp halv tolv på kvällen. Hon kanske hade lyckats undkomma ett lodjur eller så?
Det blev till att ta stege, braka rätt in bland buskar och träd för att dra igång "operation rescue". Arne klättrade upp, jag stod nedanför och höll den rak och stadig. Granen hon satt i var inte av den tjockaste kalibern, no no, hon hade dragit rätt upp i första bästa, vilket var en vek sketen julgran av modell JÄTTEHÖG!
Efter en dryg halvtimmes fight smög hon sakta men säkert ned mot Arne som bara hade tagit sig ungefär hälften upp motför var hon satt. Han fick SLITA henne från grenarna efterson hon hade bestämt sig för att spendera natten där.
Håller tummen för att hon inte gör om samma sak igen! Vore ju för taskigt att ringa räddningstjänsten för en sån sak :)
Idag mår hon finemang som ni kanske ser. Råttan hamnade under bron till slut, efter lite bollande inomhus. Hon kanske lägger upp ett förråd ifall vi inte skulle vara hemma när hon blir hungrig?!
Här ser ni mina energibars som jag nyss har bakat. Ja, det är ju mer som en kaka just nu, missade visst att jag kanske skulle ha lagt smeten i en avlång panna. Det hade ju blivit lättare att forma och skära upp. Tyvärr smakade de inte supergott, men Arne hällde på smält choklad så jag hoppas de smakar bättre imorgon. Antar att sågspån kommer smaka fan så gott efter åtta mils cyklande!
Har fått upp gardinerna i köket också. Jag är en riktig finlirare där jag går på med tumstocken som måtthjälpmedel :) Det blir ju som det blir, lyckades även idag med konststycket att klippa i den del av gardin som faktiskt ska HÄNGA KVAR! Det brukar vara en återkommande favorit när jag ska hålla på. Tyget fastnade även i symaskinen, i den där grejen som hjälper till att dra fram tyget. Kom på i efterhand att jag hade ju kunnat fällt ned den så kanske det hade gått bättre? Men nu hänger de där i alla fall, och kommer så att göra ett bra tag framöver för shit vad det har varit jobbigt att ens hitta några som passar!
Nu är det dags för en dusch och en kopp kaffe. Om två timmar ska vi på 30-årsfest och jag har inte en aning om vad jag ska ha PÅ MIG????!!!!!
Sayonara baaaabiieees!

1 kommentar:

  1. hej hopp! ringer du räddningstjänsten kommer dom mest troligt tipsa om min brother och hans klätterpolare i altitud (el hur det nu stavas) dom får "uppdra" som inte räddningstjänsten tar på sig vilket bla är att hämta ner kissar från träd. Så om det händer igen och ni inte får ner na så höör av dig så kan jag höra med broder vad som kan göras. Pöss på dä

    SvaraRadera