tisdag 25 maj 2010

Shit vad gnällig JAG blev då!

Okej, nu är det äntligen dags. Vi ska skaffa eeeeennnnn.......... trummmmviirrrveeeell taaaccckkkkkk.........KAMERA!! En vanlig, sketen digitalkamera. Problemet är att jag har svårt att bestämma mig. Som vanligt!
Jag vill ha en kamera som är snabb när man fotar, att den inte zoomar och ställer in sig i evigheter, den ska funka bra i mörker, zooma bra...ja ungefär sådär vill jag ha den.
Vi var in en sväng på Media Markt förra veckan för att ta en snabbkik. Blev upplockad av en snorjobbig försäljare som bet av varje mening man sa.

"Vi vill ha en bra partykamera som..."
"Då ska ni köpa den här."
Han visar en kamera för typ 1400 spänn.
"Jaha hur är den att fota med, tar den snabba bilder eller är den långsam?"
"Funkar skitbra. Finns ingen anledning att köpa någon annan."
"Mhmm men den här då, vad är det för skillnad?"
"Den där filmar i HD. Men det finns ingen anledning att köpa någon annan."

MEN FÖR HELVETE! Kan vi få lite info, lite förslag, lite NÅT???? Jag blir tväranti för sådana försäljare. För nej, jag har inte en jävla aning om vad 24 mm vidvinkelseende eller optik, eller vad fan det heter, är! Och jag har ingen aning om vad det betyder att fota i RAW-format. Kan inte något om hur bra det är att kameran kan ta 40 bilder i sek med en upplösning på 9 megapixel, vad har det för funktion för VÅR del? Travel mode, GPS-funktioner, HD filmning med 720p, och fish eye.....VAFAN ÄR FISH EYE?????? Nej jag är inte säker på om jag vill ha fisköga.....ehh....

Så nu sitter jag och lusläser reklamblad, finkammar Netonnet. Jag suckar, vänder och vrider, twist and turn yes indeed.

VAD SKA VI KÖPA FÖR KAMERA????

För övrigt är det här en rätt meningslös dag. Lönen kommer på torsdag, jag kan ju inte handla något ändå eftersom CSN jävla helvete ska ha alla semesterpengar som då kommer. Tänker dra av lite med dammsugaren och invänta kvällens lopp. Undra om jag ska springa tills jag nästan spyr eller om jag ska fisköra, (läs FIS-KÖRA inte FISK-ÖRA haha)? Får se vad jag är på för humör då.

Lite gnällig idag? Men ja! Det får man ta ibland. Klarar inte av alla klämkäcka jävlar som ALLTID ALLTID HAR DET SÅ FÖRBANNAT BRA!! Come down to earth och erkänn att även ni, jo jag sväääär, tycker att allt är pest och pina ibland, att ni vill kräkas på allt ni borde men inte vill göra. Det ÄR INTE HÄFTIGT att alltid vara Superman or Woman! WORD people WORD :)

Nu ska jag poppa Kings of Leon tills jag blir glad. Återkommer när det funkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar