tisdag 11 maj 2010

CSN ett folk av Djävulen

Det är väl för härligt med CSN, tycker ni inte det?
Jag menar, man får chans till att gå en utbildning, man kan låna pengar, de är så snälla så snälla, ja man får till och med BIDRAG som inte ens behöver betalas tillbaka! Vad är det då i denna mening som gör att jag känner mig SMÅTT sarkastisk? Jo det ska jag berätta!

År 2008 fick jag en utbetalning för januari. I februari fick jag jobb vilket gjorde att jag genast ringde och meddelade detta till CSN. Fick prata med en jävligt skum skåning som tydligen var ute mer efter att ragga på damer än sköta sitt jobb. Otur att jag inte fick hans efternamn, det hade kunnat komma väl till pass nu. Det diskuterades hur det skulle bli, ifall jag måste betala tillbaka några pengar eller ej. Eftersom jag inte visste min lön så gjordes en ungefärlig koll där det visade sig att jag skulle betala tillbaka nära femtusen vilket jag också gjorde.

NU har jag fått ett brev att jag har tjänat för mycket det första halvåret 2008 och måste betala tillbaka drygt 14000 spänn!! Minus de 5000 som jag redan betalat tillbaka, så 9500 kr alltså. SENAST den sista maj! MEN VAD I GLÖDHETA HELVETE????? Vem fan GÖR så?? OKEJ att man inte ska tjäna för mycket, de har ju helt klart rätt om man endast ser till siffrorna. Men borde det inte tas någon hänsyn till att jag faktiskt inte hade en aning om att jag skulle få jobb i februari? Hur fan ska man vara synsk som? Kan det inte göras någon slags humanitär översikt på sådana här saker? Jag menar, jag MEDDELADE ju faktiskt att "Hej hej hallå, jag har fått jobb och ska inte ha ens en sedel tryckt på skithuspapper ever again från er". Nänä, det spelar ingen som helst roll. Jag funderar på om jag ska göra ett försök att överklaga eller bara betala och glömma skiten. Om jag skulle vinna så har jag ju egentligen inte vunnit nåt, jag måste ju ändå betala tillbaka pengarna i sinom tid, men det vore ju schysst att slippa betala ALLT NU! Kanske, kanske kan jag slippa betala tillbaka bidraget åtminstone? Ja jag vet inte, men jag antar att jag bara blir mer förbannad om jag ringer till dem imorgon.

FÖRUTOM DET lilla orosmolnet har dagen varit riktigt, riktigt bra. Jag rullade iväg på en sjujäkla cykeltur imorse vid 08.40 och kom hem igen 11.30. Måste i alla fall blivit fem mil, ska försöka klura ut sträckan via funbeat sen. Tack Anna-Carin för tipset!!
Tyckte det gick lätt som tusan när jag rullade in mot stan. Cyklade tvärtom idag, dvs in till Matfors, Vattjom, E14 in till stan och när jag ändå var där kom jag på att jag kunde ju cykla förbi båthamnen i Korsta för att kolla om Nisse jobbade på båten. Det gjorde han inte så det var till att fortsätta min mödosamma klättring uppför Sidsjöbacken istället. HOLY CRAP vad trött mina stackars pinnar till ben var efter den pärsen! Krypkörde med lätta växlar resten av vägen och hem kom jag ju trots allt!

Hungrig som en varg tänkte jag slänga ihop något proteinrikt och gott. Stekte ägg, lade på en röra i form av räkor, matlagningsyoghurt, kikärtor, lite kryddor och sambal..........kan tyvärr INTE rekommenderas!! Fick slänga allt, tog en proteindrink samt flingor och mjölk istället. Typskt mig, blir liksom lite carried away när jag är hungrig, sen smakar allt skit och jag tänker att näää jag ska fan äta upp det, inser att det är stört omöjligt, får ge vika och slänga.

Har dansat runt i solen med Kings Of Leon pumpandes på Spotify. ÅÅÅÅH längtar efter riktig sommarvärme, livemusik och folksamlingar med opålitliga plastmuggar fyllda med öl.....

1 kommentar: