onsdag 19 maj 2010

Hä VAR liksom bättre förr.....på vissa sätt!

Idag berättade en arbetskamrat om hans farbror som, när han gått sina sju år i skolan, blev skickad till arbetsförmedlingen av sin mamma för att söka jobb. De frågade vad han ville jobba med och han svarade att han inte ville skita ned sig.
"Mhmm ett arbete på en bank kanske skulle passa unge herrn?"
Jomenvisst......lite rena, fina kläder och en lapp med bankdirektörens namn gjorde susen. Han fick jobb och klättrade senare hela vägen upp till bankdirektörens position. Just like that! Okej, han var säkert duktig men vem fan skulle kunna göra samma bravad i dagens samhälle? Nä just det!

Anyway. Idag har jag fått hämta ut min cykel. Det var lite stök och bök när jag ringde och skulle kolla om den var klar för jag kom inte ihåg varken vilket nummer jag hade på lappen, vilket märke cykeln hade eller ens FÄRGEN på den!
"Ehh..jag tror att den kan vara blå..."
Vafan, vem säger SÅ??
"Tror att det kan vara nummer 135?"
"Nää men kan det vara 153 kanske?"
Jo. På den vägen var det. Haha tur att jag ringde innan, annars hade de aldrig gett ut nån cykel utan istället ringt polisen eller sociala. "Pårökt, förvirrad ung dam som luktar lite sopor (hade ju inte duschat på jobbet eftersom jag skulle cykla hem) och har kalk i håret (efter att ha spolat ren en tank med kalk) försöker stjäla valfri cykel." Ja jösses, men hem kom jag i alla fall och med rätt cykel till och med! Tvåhundra spänn gick det på att rikta hjulet och fixa växlarna, det är ju som att stjäla godis från ett barn! För övrigt så är cykeln SVART, INTE blå!

Gick faktiskt lättare att cykla den här vägen åt det här hållet istället för TILL stan. Det är mycket mer trampa när man ska in till stan, och mer motvind oftast. Imorgon tror jag att jag ska ge mig ut på en riktig långtur ifall vädret och min kropp tillåter. Tänker packa min lilla ryggsäck med lite banan och sånt och sen rulla iväg. Får se vart det bär hän och hur lång tid jag blir borta. Hoppas det tröttar ut mig så jag kan sova innan nattpassen drar igång.

Nu blir det lite kaffe och soffan tror jag, tycker att jag har gjort mig förtjänt av det idag.
Igår var vi sociala och brände iväg till Janne och Anna-Carin på lite fika. Tycker att det är så skönt att umgås på kvällen när man har jobbat förmiddag, dagen blir liksom värt något då. De spanar på hus här ute hos oss och jag HÅLLER TUMLINGEN att de får ett SNAAART!! Då kanske man ramlar in oftare på spontankaffe :)

Tjo på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar