måndag 10 maj 2010

Drugs that won´t kill ya

Jag har blivit en knarkare. Nej jag skjuter inte heroin eller snortar kokain, däremot är mitt livsnjutarredskap, mitt sällskap en ensam kall måndag, mitt highs över alla high SPOTIFY!
Jag kan sitta som en zombie i timtal framför denna evighetsmaskin! Jag letar, bökar, söker efter nya låtar som kan ge min någon form av highs. Blir tokförtjust när jag får en träff och så trillar listan ned av bara en massa bra musik. Är det inte fantastiskt?! Det funkade dåligt i början, datorn låste sig hela tiden men nu verkar det ha rättat till sig och idag har jag poppat hela dagen med skurmoppen i högsta hugg. Euforin flödar och jag blir SÅÅ glad!!

Ny favorit är Hinder. Just my type of musik, röst, låtar, texter, ja håll i er vad bra det är!!
Texter är ju som bekant något som är grymt viktigt för mig. Låten i sig kan vara medioker men så fort texten lyfter lite och ger det hela lite djup så blir allt tusen gånger bättre. Som ett fyrverkeri i sin allra bästa sekund, när allt slår ut i en vacker explosion. Texterna kan vara vackra, vemodiga, arga, glada.....så länge det finns en mening i det hela är det heeelt okej. Däremot så kan det ju även vara tvärtom i vissa fall. Jag menar, "Just a city boy, born and raised in south Detroit" kan ju nästan göra en som mig förbannad men låten är så fantastisk ändå så jag bortser gärna från det. Det är KÄNSLAN det handlar om, hela tiden känslan, och antingen får man till det elller ej.

De flesta jag känner bryr sig inte ett skit om texten. I fredags när De Sotos spelade sjöng jag med i varenda låt de spelade. Efter första setet sa sångaren till mig:

"Du kan ju för fan alla texter, det är ju omänskligt bra. Nästan lite läskigt."

Haha, ja det kanske är sant men nån jävla talang ska jag väl bestitta också.

För övrigt har det inte hänt mycket i Malin-land idag. Har varit mol allena hela dagen och städat varenda vrå, ja nästan i alla fall. Har fuskat på vissa ställen, det ska villigt erkännas. Energin och viljan liksom tryter på slutet, jag vill bara få klart skiten så att jag kan känna känslan av att ha varit jäkligt produktiv åtminstone EN dag.
Nu väntar jag på Arne och sen hamnar man väl i soffan för att invänta kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar