tisdag 12 oktober 2010

Nytt bakförsök

Never give up!
Det är något som jag borde anamma lite mer. Det här med att försöka göra goda nyttiga efterrätter, fikabröd och bröd i största allmänhet, är dock något som jag har svårt att släppa. Eftersom jag inte tror på att stoppa i en massa sötningsmedel i maten så blir resultaten därefter. OÄTLIGA! Jag har nu inhandlat agave sirap som kanske kan hjälpa mig på min väg. Det är ju fortfarande kalorier i den också men dock av bättre sort.

Agavesirap- Ett naturligt sötningsmedel från en kaktusväxt. Ger en minimal blodsockerhöjning och kan användas som sötning i bröd, bakverk, ringlas över pannkakor eller i en smoothie.

Isn´t that great or what?!
I alla fulla fall. För att baka detta bröd gör man på detta vis:
6 msk fiberhusk
4 msk krossade linfrön
3 tsk bakpulver
4 ägg
1 tsk brödkryddor (valfria)
salt
50 g smör eller om man vill ta något nyttigare, välj olivolja
Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ihop äggen och blanda sedan ihop allt till en smet. Låt smeten vila en stund så att den hinner absorbera vätskan och bli mer hanterbar. Gör sedan små bröd av dem och gräddas i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Hur många det blir beror ju förstås på hur stora bröd man gör men jag fick ihop 12 st små söta kakor :)
Dessa ska avnjutas (?) till frukost imorgon. Frågetecknet är ett bevis på min egen skepsis haha!
Om ni undrar över den nyttiga sockerkakan jag gjorde så ska jag ärligt erkänna att jag misslyckades katastrofalt och att det hade varit bättre att ha den till hands för att slå ihjäl inbrottstjuvar med än att bjuda vänner på :)
Men som sagt NEVER GIVE UP!
Nu blir det träning och jobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar