torsdag 26 augusti 2010

Som PRO i backen

YES!
Testade en lugn löprunda på drygt 8 km efter uppstigning och en näve russin och det gick förvånansvärt bra! Kände förvisso av det onda som satt bo i min vänstra vad men efter att notoriskt hålla ned tempot, höll väl uppvärmningstempo ungefär, så kändes det bättre och bättre. Nu hoppas jag ju dock på att det ska bli bättre tills nästa söndag då jag inte har en enda tanke på att pinna på i något slags trivseltempo. No no, här ska PLÅGAS! Jag VET ju att jag hur enkelt som helst klarar av en mil så att åka ned för att lalla runt i snigeltempo är inget jag föreställer mig. Nej här ska kapas kapas kaaapas tid!!

Var däremot riktigt skönt att lunka på i sakta mak, det borde jag göra oftare för själens skull. Det var så mycket enklare att insupa höstdofterna och se omgivningen när jag inte behöver hålla koll på klockan för att ständigt förbättra tiden. Fötterna skötte sig själva också. Annars brukar de behöva kastas ett öga på så att jag inte slinter bland stock och sten. Ja sten åtminstone, jag springer ju inte i obanad terräng.

Kanske vore på sin plats att prova dessa "skönheter"? Kompressionsstrumpor. Ja jag vet, de är inte snygga men det är väl inte det som är tanken heller. Kommer ju garanterat att bättra på min hotness som träningsbrud håhååå jajaaaa!



Däremot ska de tydligen vara bra för att bl a:
  • Öka blodflödet. Detta medför att syretransporten ökar i musklerna vilket leder till bättre prestation.
  • Hjälper till att transportera bort slaggprodukter i benen. Leder till minskad mjölksyra och trötthetskänslor.
  • Minskar stötar och vibrationer vilket ska vara bra för att undvika skador på muskelvävnaden.
It´s all gooood right? Kan kanske vara värt att se ut som PRO på turné nån gång ibland? Nu på hösten/vintern är det ju kanon då man har långbyxor över. Denna information har jag inhämtat via Fitness Magazine by the way, läs och begrunda!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag och Izzy har mest legat och slappat i soffan. Nu har jag lagat middag, eldat och tänt lite ljus. Det är bara älsklingen som fattas men snart snart är han hemma! En kopp te och något bra på tv:n så är jag rätt nöjd över denna dag/kväll.
Hoppas ni haft en lika skön dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar