lördag 25 september 2010

Lås på kylskåpet

Just nu är min karaktär nere på MINUS! Jag är VÄRDELÖS på att vara nyttig när jag jobbar nätter. Tycker liksom att jag förtjänar något gott, det är ju det enda roliga som jag faktiskt KAN göra när jag jobbar såhär, att äta något mumsigt piffar ju upp dagen med miljoner små rosa moln. Det börjar alltid med att jag kliver upp, stoppar i mig något bra, nyttigt och väl sammansatt med protein, fett och kolhydrater. Sen ligger jag i soffan, tittar på tv och funderar på hur i helvete jag ska lyckas göra dagen lite roligare.

Resultatet blir oftast något mindre lyckat. Tur är väl att jag för det mesta inte har så mycket godsaker i skåpen. Jag skulle aldrig orka plocka fram något ur frysen, som bullar eller någon kaka, nejnej, jag liksom småplockar, rotar och botaniserar bland det som finns i skåpen. Ibland blir det lite salta kex, russin, någon liten chokladbit, ja you name it men det ska gärna smaka bra med kaffet :)

Sen tycker jag ju att jag har varit väldans nyttig ÄNDÅ, men när jag väl börjar konstatera MÄNGDEN jag mulat i mig så sjunker genast den faktorn. Idag får jag väl ändå försöka räkna som att jag förenat lite nytta med nöje genom att smaska i mig en sådan:


......med pepparkakesmak! Var ungefär som att bläddra fram kalendern tre månader. Jag tror nog att jag kommer smaska på ett ANTAL fler av dessa till glöggen i december.

Nu är det ju oftast som så att människor misstolkar vad och hur mycket de kan äta REJÄLT! BARA för att det är lite NYTTIGARE eller att det är BRA för kroppen, så betyder inte detta att man kan smälla i sig OBSCENA mängder! Så jag tänker inte hurra eller göra vågen för mig idag, eftersom det rent krasst comes down to one thing......kalorier. Sen så är det ju självklart att det finns BÄTTRE och SÄMRE former av kalorier. Det är ju klart bättre rent bränslemässigt att äta rena, naturella nötter än en påse smågodis TROTS att man får i sig enorma mängder kalorier av nötter också. Detta vägs ju upp av alla nyttiga fetter man får i sig, men ska man gå ned i vikt så handlar det ju om energi in och energi ut.

Nej nu ska den här karaktärssviktande damen fortsätta med sin favoritsysselsättning under natthelgen. Ligga i soffan och känna mig oerhört slö och slapp :)

Have a nice weekend!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar