söndag 12 september 2010

Sverigedemokraterna

Satt och diskuterade valet 2010 med en kompis. Jag har i och för sig försökt att höra mig för, diskutera, ta reda på, stöta och blöta det mesta med de flesta just för att ta reda på frågan som många ställer sig just nu:
VAD I HELVETE SKA MAN RÖSTA PÅ??

Min kompis sa i alla fall att hennes son skulle rösta på Sverigedemokraterna. WHAT THE FUCK??!!! Tänker man ju självklart då, detsamma gjorde ju hon. Därför började hon undersöka vad detta berodde på, hur kunde det liksom bli så att han ville rösta på DEM? Jo! Hon gick in på de olika partiernas sidor för att ta reda på vad de stod för, vad de ville åstadkomma etc etc och vad fann hon? Ett stort jävla mörker! INGEN kunde enkelt och riktigt spalta upp vad fan de egentligen ville säga, vilka frågor som står dem närmast osv. Ingen utom Sverigedemokraterna. Där fanns lättillgänglig information som man orkar ta sig igenom utan hysteriska svettningar och femton koppar kaffe. Skrämmande!

Mycket skrämmande anser jag. Har själv varit in och läst och jag blir fanimej mörkrädd. Är totalt ointresserad av politik. Hur jag nu egentligen ens kan säga så då alla faktiskt BORDE vara högst engagerade i vad som händer med vårt land. Men jag orkar bara inte med detta grottgrävande tungsnacket som de flesta svänger sig med. Jag fattar ju att de inte kan häva sig in i en debatt med ord som "määhh du ba sådääär ba" men.....ja jag vet inte. Jag skulle vilja ha det lite mer avskalat.

Därför förstår jag de unga som ska rösta för första gången. Jag förstår att de blir själaglada över ett parti som enkelt och taktfast pratar så att man inte ska känna sig som ett dumhuvud. Ändå är det det de inte gör. Det som står, om man läser mellan raderna, är något äckligt och vidrigt, som slime eller som snor som letar sig in och irriterar och förstör. Om de får något som helst att säga till om i vårt land, ja då förstår till och med JAG som är en riktig pundare inom politiken, att Sverige kommer gå åt helvete!

Tror inte att de andra partierna riktigt förstår vad de har framför sig. Det är som ett tåg som kommer rusande men ingen tror egentligen att det inte kan bromsa, utan man nöjer sig med fakta, att det FAKTISKT OFTAST inte händer någon katastrof. Så är det nog alla tänker med Sverigedemokraterna. Ingen tror EGENTLIGEN att svenska folket kan vara så satans dumma, men jag är fan brydd ändå. Om inte partierna skärper till sig och börjar tala TILL folket så kan det nog gå riktigt snett.

Förutom DET har jag ingen aning om hur jag ska rösta. Jo, en hint har jag men jag måste ta reda på mer.
Kanske inte ens borde yttra mig alls då jag ikväll istället väljer "Ensam mamma söker" bara för att en kille som jag känner är med där, än debatten mellan Reinfeldt och Sahlin........
Bara DET säger ju en hel del om mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar