fredag 10 augusti 2012

Inside out

Det här med hälsa, vad som är hälsosamt och VEM som är det, är inte de lättaste begreppen att greppa.
För de flesta betyder en, utåt sett, vältränad kropp ren hälsa. De verkar ha stenkoll på läget för hey, man har väl ögon att se med?! De ser inte direkt ut som att de legat på sofflocket och pillat navelludd, right?

MÖÖÖÖÖÖÖP!!
Nu vill jag ändå att vi fokuserar och skiljer på det visuella och den verkliga råvaran. De flesta som lyfter tyngder i stil med smärre lastbilar, är förmodligen bra på just det, eftersom man blir bra på det man tränar. Det är däremot väldigt vanligt att just dessa herrar är de som drabbas av ryggskott när de flippar pannkakor hemma i köket. Varför? Därför att de inte är lika starka rakt igenom. De har helt enkelt inte stabiliteten och styrkan inifrån för att bära upp skalet. Tänk er en bil där karossen väger bly men stagen som ska hålla den är alldeles för svagt dimensionerade.

Precis så är det med oss människor. Vi är väldigt bra på att träna det vi ser men glömmer att en riktigt vältränad kropp är den som är stark i varje muskel, som klarar av de dagliga påfrestningarna och kan parera tacklingar från oväntade håll. Inget är starkare än den svagaste länken, så gäller även oss!

Rätt intressant att tänka på eller hur? Inside out, that's the shit and do not forget it!

Dagen har varit riktigt rolig och givande. Den började med ett skriftligt prov som ska ge oss hum om vad som komma skall, och avslutades med ett pt-pass där vi övade på varandra. Jag fick riktlinjer från min pt-kund att han ville köra ett "grabb-pass" och my god så han fick kämpa haha! Han var heeelt slut efteråt, vilket är ett bra tecken på att jag gjort mitt jobb:) Han var en superkämpe och jag är stolt över honom! Lär ha lite träningsvärk imorgon:)

Nu är det helg och jag tänker ha en lugn och skön myshelg med finaste och andra sköna människor. Hoppas ni får det minst lika bra!

Fredagspuss på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar