tisdag 3 november 2009

Köksgnäll

Jag tror helt enkelt snart att vi får skita i ett nytt fint kök. Blir så satans förbannad så snart orkar jag inte ens tänka på det alls! Var till Kvik igen igår, vi hade nämligen lite funderingar kring prisförslaget vi hade fått. 30000 papp......FÖR BÄNKSKIVOR???????? Är det någon som helst rim och reson i det? Fyra meter bänkskiva, enkel, inga krusiduller förutom materialet som är av massiv ek, plus en bredare variant över köksön. Men kom igen, TRETTIOTUSEN? Strunt samma, det var inget att hänga upp sig på för det går ju att köpa dem någon annanstans, jag ville bara ge ett exempel på hur skruvat det egentligen är i denna värld.

HTH är de enda som vi hittat som actually HAR ett sånt där svart kök med PRECIS de luckor som jag vill ha. Där pratades det inga siffror no no, däremot av mottagandet att döma samt att hon sa att vi skulle ha i åtanke när vi jämförde priser att deras kök minsann kom hem monterade och klara, det var bara att peka var vi ville ha det, så anar jag ett belopp som inte kommer göra oss glada.

På IKEA fick vi naturligtvis det billigaste förslaget men det är FORTFARANDE INTE DET KÖK JAG VILL HA! Dessutom har de inte samma finesser vad gäller täcksidor som tex Kvik har å slutresultatet blir ändå lite sämre.

Bänkskivor fanns det på Bauhaus, typ 3000% billigare. Jippi tänkte jag. Nähä. De hade inte en som var 1200 mm bred, då måste vi köpa en 4 meters och kapa och limma den. Inte heller billigt säger Arne. Men vad i helvete! Det är inte så att vi ska ha flådigaste köket med espressomaskiner och självsnackande diskmaskiner! Vi ska ha ett enkelt sketet kök med fyra meter lådförvaring, ett högskåp och en köksö. Är det liksom inte okej för en normal människa det? Jovisst, ta mer lån, det är ju den enkla lösningen men om man vill ha ned kostnaderna till ett mer "normalt" pris, går inte det då? Jag har helt snöat in på att det INTE FINNS FLER VAL av luckor. Det är där det sitter i. Vita kök finns i massor men naturligtvis ska jag ha det krångligaste som funnits ever, det är typiskt mig det! "Jamen den här diskhon såg ju fin ut, enkel och bra.....jaha kostar den 12000 spänn nämen så trevligt." HELA TIDEN är det sådär! Jag FATTAR inte hur jag bär mig åt!

Nu ska jag sluta gnälla och börja göra lite mat istället. Andra natten på jobbet är på G, först lite mat och träning. Om jag orkar, känner mig vansinnigt omotiverad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar