onsdag 21 december 2011

Nu har jag tänkt igen!

Svalkar vinden, värmer solen
Ser du något bakom molnen
Känner du lyckan genom sorgen
Jag har inget mer än MINA TANKAR


Det är inte ofta nuförtiden, som mitt huvud trillar med från molnen och fastnar på mitt huvud igen. Ibland händer det och då får ni vara med:)

Igår funderade jag, återigen, på mitt lilla huvudbry som heter MIG SJÄLV. Jag har väldigt lätt att ta in människor, men det är inte samma sak som att släppa in folk. Det är som att omvärlden går runt med en bild av mig, en väldigt fin bild ska jag säga, men då jag har en annan bild är det inte lätt att få ihop dem till en.

Så jag trampar. Från ena sidan till den andra. Rädd för att alla ska "upptäcka" bilden bakom illusionen och bli besvikna. Jag vill inte göra någon besviken! Ja, jag hör själv hur jävla dumt det låter så flippa inte ur och tro att I've lost it totally.

Människans natur är kanske att suga upp det som inte är så bra, och sopa undan allt bra eftersom det inte är något som behöver fixas. Vi vill gärna fixa saker. Men om jag egentligen inte behöver fixas, om jag ändå, bare with me, ändå är rätt bra? Om jag bara kunde få de där två bilderna att närma sig varandra.....ja ni ser, nu vill jag fixa igen! Klipp och klistra, vänd och vrid. För helvete, vissa saker räcker med att bara VARA!!

Men ni ska veta att jag lyssnar. Jag lyssnar och förundras över allt det fina ni säger. Det är inget som går obemärkt förbi trots att jag gärna är lite döv på det örat. Ibland ryker vaxproppen ut och jag kan till och med tro på det själv. Det är bra dagar, bra stunder. Mina dagar är oftast bra men det där extra lilla ruset, oslagbart!

Allt är inte vad det ser ut att vara, inte alltid i alla fall. Varken mitt liv, ditt liv eller någon annans liv som man sneglar på. Om vi alla kunde komma ihåg det och fokusera på den inre kärna som är en själv och de närmaste runt en...ja tänk vad vi då skulle kunna åstadkomma här i världen!

Nu börjar mina visa ord tryta, eller nej jag kan ordbajsa om det här hela dagen egentligen. Men det går inte! Julklappar ska handlas, för att jag vill och inte för att jag måste och det är en jäkla skillnad, och någon ska överraskas. Puss på er, hoppas ni har en underbar onsdag där ute....för det är onsdag idag....väl? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar