torsdag 21 april 2011

Some people are having a hard time saying they´re sorry

And Im having a hard time saying NO!

Mitt nyårslöfte BORDE ha varit att lära mig ordet "NEJ", vad det betyder, hur man säger det ibland, hell att det ens existerar i svenska ordlistan. Visst, jag kan vara väldigt egoistisk, verkar som att det hör till skiftarbetet och lyxen att göra som man vill för det mesta. Det är dock inte samma sak som att se till sitt eget bästa och lära sig att man inte hela tiden behöver vara andra till lags. Varje gång jag gör denna tabbe så svär jag dyrt och heligt att nästa gång, NÄSTA GÅNG ska jag ta ett djupt andetag innan jag kastar ur mig "Javisst, självklart gör jag det!", göra en snabb värdering om det verkligen är något jag vill och SEN svara!

Men nä! Istället finner jag mig där varenda jävla gång.

"When I say jump you´re only gonna ask: "How high?"

Typ.
Vad är det som är så jävla fult att säga nej ibland egentligen? Var kommer det ifrån? Visst, man ska hjälpas åt, it´s a give and take, men det jag tänker på är verkligen inte samma sak. Aldrig samma sak. Kommer aldrig bli det heller. Jag blir lika förbannad på mig själv varje gång. Det är svårt, det är det fan och för allas trevnad så tiger, niger och viger jag bort små delar av min tid och mitt liv. Jag hatar dubbelmoral, ändå utövar jag den om och om igen när det kommer till detta. Jag vet att jag aldrig kommer ändra mig så why bother fundera på det egentligen?

Fast det är inte bara just den här specifika grejen som jag har svårt att säga nej. När det ringer folk och tigger pengar till olika saker tex. Jag säger hellre ja, lägger på och blir förbannad på mig själv, än säger nej och få en besviken försäljare i örat. Fast där ljuger jag lite nu känner jag. Jag har fan inte mycket till övers för försäljare eftersom jag alltid utgår från att de försöker lura mig. Har blivit rätt bitter och cynisk när det kommer till personer jag står i beroendeposition till överlag.

Nog om detta. Medans ni mumsar godis i glada vänners lag ska jag strax bege mig till jobbet för ett nattpass. Känns lite sådär men jag får tänka "pengar pengar pengar" så kanske det funkar bättre.

Kroppen känns lagom mör efter dagens crossfitpass. Såg ut som följande:

3 styrkefrivändningar på 50 kg (något jag inte fixade utan fick göra 3 marklyft ist
4 marklyft
12 boxhopp
24 double-under (alltså dubbla hopprepsvingar) Fixade inte det heller utan gjorde 48 vanliga hopp istället

Det här med att jag inte fixar vissa grejer gör mig skitirriterad. Att jag inte klarade frivändningarna med vikter för att jag fegade och blev rädd för att göra illa mig gör att jag inte riktigt kan känna att jag tävlar på samma villkor som Fredrik. Det gillas inte! Måste naturligtvis träna på det men jag är ju van att allt ska gå så jävla lätt hela tiden och när det inte gör det blir jag grinig. Jaja det är bara att bita ihop och komma igen, right?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar