tisdag 24 juli 2012

Valla konditionen med intervaller

Imorse studsade jag upp för att testa min nya, fina pulsklocka. Jag vet med säkerhet att den är ny och fin, funktionerna har jag ingen kläm på än. Allvarligt talat, vem fan skickar med en beskrivning samt instruktion där det står "Om du vill ändra träningssätt, välj "training session". Aaalrightie almighty....and then what?? Nada! Nothing at all. Som att producenten vill spara på bläck och papper. Miljövänligt I'll give you that men det hjälper mig föga.

Blippade på alla knappar jag kom åt. Nu är de ju bara fem stycken och med tanke på mängden så borde det ju inte vara så förbannat svårt. Kan man tänka, men tänk genast om! Just nu känns det som att det är Satan själv som konstruerat menyerna för ju mer jag blippar desto svårare har jag att hitta tillbaka till början igen. Bara en som sak som att den inte går att stänga av?! Vad är den funktionen bra för? Fick frågan om den har gps. Nä! Eller hur fan ska jag veta det? Jag har fullt sjå med att försöka klura ut hur jag ställer min maxpuls, vilket är omöjligt för tillfället. Lustigt nog är det a och i med att ha en pulsklocka. Men skam den som ger sig! Jag ska på't igen, ni ska få se!!

Sprang iaf intervaller om 2x2 min, alltså löpa 2 min och vila 2 min. Det optimala hade varit 3x3, men jag kände att det är bra att börja lite återhållsamt så kroppen är med på vad som händer. Sen att jag kände att jag fanimej EJ kommer orka åtta intervaller på tre minuter är nåt jag helst talar tyst om hehe.

Intervaller samt träning med hjälp av sin puls och olika pulsområden är galet bra träning samt oerhört viktig av en rad olika anledningar. Jag ska dra lite snabbt om det lite senare. Just nu ska jag invänta lunchtime!

Observera att tiden på klockan är tiden på dygnet, och INTE tiden jag sprang på haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar