fredag 14 september 2012

As I turn my coat

Förr hade jag väldigt många människor att prata med. När jag hade frågor och funderingar fullkomligt skottade jag ut mina egna känslor i etern, alltid med en naiv insikt om att alla som tog emot dem ville väl.

Nu vet jag att så är inte alltid fallet. Okej, människor kanske inte vill direkt ONT, men ofta färgas andras råd och idéer utifrån deras egna erfarenheter.
Människor som vill väl kanske inte heller kan se saker speciellt objektivt, utan vill vara just den som kan "fixa" mig så att jag går därifrån med en perfekt insikt och med nya verktyg för att göra det rätta för MIG.

När jag valde att lämna det jag under hela mitt halvvuxna liv hade byggt upp, pratade jag förmodligen med alldeles för många. Jag bjöd upp till en dans som blev rena ravepartyt och sista dansen blev, kanske inte fullt ut men säkert mycket beroende på just detta, inte speciellt snygg.

Hur lärde jag mig då att sortera?
Jag är inte säker på att jag har fullgod koll nu heller, men de jag väljer att öppna mitt hjärta för är betydligt färre. De som vänder kappan efter hur mina vindar blåser har jag stängt dörren för. Jag väljer att fokusera på de som lyssnar, begrundar, ställer motfrågor och ger råd, inte nödvändigtvis kanske lätta, smärtfria råd eller ens råd som jag vill lyssna på. Men jag vet att de gör det av kärlek och för att de är mån om mig. Dessa människor är riktiga guldkorn och jag vet inte hur jag ska vända och vrida mig för ni ska förstå hur mycket jag uppskattar det!!

Sen vill jag även påminna om, att bara för att man är den som gör ett val så är man inte utan känslor!
Jag kan skratta och le, se stark och tapper ut, men ni vet verkligen inte vad som rör sig och kryper runt i mitt inte. Så försök gärna att tänka på det nästa gång ni sular upp era krokodilkäkar. Å andra sidan kanske det är det som är meningen, att hugga för att se om det blöder? I så fall kan ni sluta nu för det funkar rätt bra!

Höstlig fredag i soffan med kaffe och keso/yoghurt med blåbär. Nu bär det av till gymmet för ett vidrigt hatkärlekspass, få se hur det går med tanke på omständigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar