fredag 17 december 2010

Only a tvärhand hög

Så kändes det idag när jag vaknade och tog ett titt ut genom fönstret. Kände mig inte överdrivet sugen på att vada ut men det var bara att dra på mysse, bysse och storstövlarna och bege sig.
Måste ju verkligen se skitkul ut när jag skottar snö! Först och främst måste det se ut som att jag BARA har en överkropp och inga ben alls eftersom de är indränkta i snö.Sen svär, spottar och sparkar jag bort snön med snölasset. Har ju liksom dille på att det ska bli rakt och fint där bilarna står men ICKE! Det är som rena puckelpisten och so be it då för efter en stund får jag alltid inse att jag är besegrad.

Hoppades på att vår för jävla lata traktorsnubbe skulle komma och hjälpa till lite men som vanligt är han osynlig. Antar att han dyker upp framemot mars och då är han ju jävligt välkommen!

Igår försökte jag mig på en ny sort med nyttigt julgodis. Sofia kom över med sådana där finfina små plastformar som man bara (ja tekniskt sett då) skulle klutta ut godisarna och låta dem stelna i formarna. Hur bra tror ni ärligt talat det gick för mig?
Först och främst så innehöll receptet svarta bönor. Ja jag vet, det låter RÄTT skeptiskt redan där men jag ville ändå testa, jag med min nyttighets-fetish. Så efter att jag kämpat mig svettig av att bara pressa ut bönmoset genom en sil, vilket gick sisådär, rört ihop alla ingredienser, kluttat ut dem och mulat in dem i kylen satte jag mig ned i soffan och väntade.

När jag tog ut formarna........ja då insåg jag att det inte skulle bli nåt "barra" inte! Skiten satt ju BENHÅRT FAST och hur jag än försökte böja och töja så var det stört omöjligt att få ut en ynka bit. Snillen spekulerar och kom fram till att "ahaa jag VÄRMER på dem med varmvatten" varpå allt smälte ihop till ursprungsformat igen och det inte gick att göra en enda sammansatt godis av NÅN bit. Smidigt det här blev då!

Mjaahaa...in med det i kylen igen och time to wait. Samma visa, stenhårt! Lyckades med hjälp av en kniv och tesked karva loss det mesta och göra små.....alltså SMÅ blev de......kulor med godis. Doppade dem i choklad och lade dem på ett smörpapper för att stelna. Kom på den briljanta idén för att skydda dem från Izzys hungriga mage, "jag lägger in dem i kylen". Det var ju bara det att det där smörpapperet var väl inte det mest stabila så de flesta ramlade åt diverse håll. MEN BRYYYT! Då hade jag ändå halvt om halvt gett upp tidigare då jag slängde ena formen för jag insåg att jag inte skulle ha tålamod nog att hålla på sådär hela kvällen.

Resultatet blev några sketna harlortar som ligger och glor på mig i kylen varje gång jag öppnar dörren, förmodligen lika brydd som jag över varför i helvete de ens blev till!

Så nej, jag tänker INTE göra dem igen. Jag tänker koka knäck och göra några riktiga julgodisar, såna som håller i vått och torrt. Saker som jag kan lita på helt enkelt, nu är det färdigexperimenterat för det här året. Tror jag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar