torsdag 29 januari 2009

Till min kära bil...

Kära Ådi!
Det känns som vi har kommit till ett vägskäl i våra liv och jag börjar tvivla på om det är det rätta att fortsätta vandra på samma väg tillsammans. Du har varit mig trogen i många år, hängt med på alla upptåg och (nästan) aldrig gnällt. Tillsammans har vi farit vägarna fram, vinter som sommar, natt som dag. Vi har sjungit HÖGT till all sorts musik, skällt på alla idioter som inte kan köra bil, spunnit genom nattens mörker som en tiger på väg mot sitt byte, kört en och annan fyllskalle och tutat på allt och inget.
På senare tid känns det som om du har något på hjärtat, det är något du inte vill berätta för mig. Du verkar som lite butter ja rent av sur. Jag tror allting började samtidigt som Arne började prata om att ersätta dig. Självklart försvarade jag dig med näbbar och klor, det gör jag fortfarande, men det känns som om du inte tror på mig när jag säger att du (trots det nu även finns en annan) alltid är NUMBERO UNO! SÅ vad tycker du att vi ska göra? Ska vi kanske göra en skavank, en repa i den annars så felfria lacken? Ska jag svära på heder och samvete att ALDRIG ta i DEN ANDRA med tång? Du måste väl veta vid det här laget att du för mig alltid är den bästa och finaste, endast ett perfekt yttre biter liksom inte på mig. Jag behöver ju dig dagligen, annars blir det väldigt ensamt här ute. Är det för att du inte fått något nytt på länge? Att jag bara handlat begagnade saker till dig? Okej, jag looooovar på heeeder och samvete att köpa åtminstone fyra NYA navkapslar till dig så du slipper hanka dig fram med tre som det är nu. Låter det bra? Sen lovar jag också att ge dig en dusch så du känner dig festfin igen. Vill det sig riktigt så kanske jag även drar en repa invändigt och putsar och polerar, gör en tarmsköljning så du blir riktigt vårstädad.
I gengäld vill jag att du slutar sura och börjar rulla som jag vet att du kan! Hur ska jag annars kunna ta mig till jobbet och tjäna stålar så du får allt jag nyss lovat dig? Sug på den karamellen du så ska jag åtminstone göra dig den tjänsten att sätta i motorvärmaren så du slipper frysa i natt!

5 kommentarer:

  1. Denna ENORMA uppoffring skulle jag direkt som Ådi köpt. :-)

    SvaraRadera
  2. vilken rolig text!hoppas allt är bra annars! kram å trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. du är ju helt UNDERBAR gumman!! skrattade och grätt som en galning när jag läste detta inlägg. Jag har ju som sakt många minnen i Ådin ja me!!

    SvaraRadera
  4. Du är fan inte riktig du :-)
    Men du måste köpa fälgsidor till Ådin. Navkapslar täcker bara navet å det funkar inte på dina plåtfälgar. HaHa!

    /Bror

    SvaraRadera
  5. "Men du måste köpa fälgsidor till Ådin. Navkapslar täcker bara navet å det funkar inte på dina plåtfälgar. HaHa! /Bror"


    The brotha is back!!!!! *haha*

    SvaraRadera