fredag 2 oktober 2009

Fuskrenovering

Idag har vi gjort en klar förbättring i vårt kök. Köksfläkten brann i veckan så vi har fått mota matoset ut genom altandörren. Praktiskt? Inte särskilt. Som tur var hade vi kvar vår gamla fläkt efter köksrenoveringen i lägenheten så vi tänkte att vad tusan vi klämmer dit den. Det kan ju inte bli sämre. Bort med den fina vackra bankade kopparplåten som agerade kåpa runt hela härligheten och ned med själva fläkten. Verkligen skitmysigt att se all brännbar substans som fanns gömd där bakom.....fick fan både utslag och ett gäng nya allergier vid blotta åsynen av skiten! Kopparplåten hade färgat av sig, en grönmöglig färg som nu prydde fläkten och dammråttorna dansade rumba runt ventilationsröret. När Arne skruvade och jag höll i kåpan halkade fingrarna runt i stekflottet. Som sagt, en mysig upplevelse!
Det mest lustiga i hela historien är, att TROTS den nygamla fläkten är vit och TROTS att vi skruvat upp en spånplatta som täcker ventilationsröret så är det fan så mycket snyggare än det var innan!! Roomservice någon?

Strax är vi på väg söderut, förhoppningsvis till varmare breddgrader. Nu är det bara till Gävle vi ska så jag antar att jag hoppas förgäves. Måste bara elda först så att det är varmt i huset på söndag när vi kommer hem. Det är lite bökigt att elda med ved under kallperioden. Lite mer planering krävs innan man ska åka någonstans. Det är lite som att ha ett barn...istället för att byta blöja får vi sota haha!

Återkommer med vidare information om hur helgen fortlöpt. Have a nice weekend!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar