tisdag 27 oktober 2009

Tråkiga svenskar

Sitter och väntar på 40 m2 ved som ska dimpa ned någonstans på vår tomt. Vet inte direkt VAR då platsen är något begränsad både för ved och lastbil men det får gå ändå helt enkelt. Helgen är räddad som sagt. Behöver ni oss vet ni var ni finner oss :) Man kanske ska dra ihop ett gäng och bjuda på lite mat? Slita ett tag och sen äta mat och dricka öl? Vore ju ännu mysigare om vi hade fått till en bastu men det får bli nästa år.....i bästa fall.

Idag har jag haft en lunchdate med Amir. Fick känna mig lite lat då han bar bort brickan min och hämtade kaffe, snacka om bortskämd! Vi satt och snackade om livet i allmänhet. Amir sa att jämförelsevis med andra länder, eller kanske ALLA länder, så är Sverige så förbannat tråkigt att det enda som livar upp folket är sprit. Jag tror faktiskt att jag håller med honom där. Är det verkligen så att majoriteten av svenskarna har det så horribelt trist i sina vardagsliv att de måste supa sig stenade för att känna något? Jag skriver faktiskt inte VI där för jag känner mig inte riktigt tillhörande den kategorin. Fast jag ser det ju hela tiden. Ska man på nån grej med jobbet tex så nog måste det intas en öl eller tjugo för att det ska räknas som skoj. Lite vrickat kan tyckas. Okej, klart att jag tycker att det är lite mer festligare om man får ta sig ett glas vin till fredagsmiddagen, jag är ju ingen amish girl. Däremot så har jag svårt att förstå de som måste dricka tills det inte finns mer och gärna lite till. Toppen kommer vid middagstid, sedan sover de i en blomkruka i hörnet. Snyggt jobbat liksom!

Visst har jag också ballat ur fler än en gång. Det har helt enkelt blivit för mycket av det goda men det är ju inte så att jag MÅSTE mula i mig. Ibland räcker det med en aningens för stark drink (eller två) så sitter jag där i skiten och har glömt hur fan jag tog mig dit. Sådana gånger inser jag att sprit inte är nåt för mig. Emellanåt glömmer jag det där dock, det händer oftast de gånger jag blir bjuden. Nej det är bäst att hålla sig till vin, då hittar jag bäst gränsen.

Åter till temat. Vad är det då som gör oss svenskar så jäkla tråkiga? Inte ALLA men jag vet att vi uppfattas som inbundna och lite "sköter oss själva så går det bäst". Så uppfattade mina indiska polare oss. Det var svårt att få kontakt med oss och om de försökte så ska ni inte tro att vi bjöd till speciellt mycket. Det är en tråkig syn och en syn jag inte vill vara med i. Tyvärr så finns det något som kallas ett "liv" och i det livet ska det få plats med så mycket. Man ska vara så jävla bra på jobbet, ha städat hemma, gärna nyrenoverat och topptrimmat överallt, åka i en fin bil, ha fina semestrar på orter som räknas, ha barn som är söta och väluppfostrade, de ska gärna vara små Einsteins på något också, bjuda hem vänner på fina middagar med mat som andra aldrig hört talas om osv osv. Inte undra på att man inte orkar LEVA! Eller är det där att leva? Jag funderar och funderar, vad gör vi för att vi själva vill och vad gör vi för att andra vill? Summera detta och jag tror den onda sidan vinner. Ska ta och sätta mig i soffan nu när jag varit så "duktig" och städat, och läsa om en tjej som tröttnade på allt det där och tvärvände. Kanske får mig några uppslag. I´ll be back! Nej just ja, först måste jag ta emot veden och laga mat, kanske ta en kvällspromenad och hänga tvätten. Hmm....

2 kommentarer:

  1. Hmm, 40m2 ved. Hur hög är den? Jag tänkte bara att vet man det kan man räkna ut hur många m3 det blir...

    /Gips!

    SvaraRadera
  2. Men helvete! VISSTE väl att jag skulle skrivit KUBIK med bokstäver istället så hade det varit omöjligt att slinta på tangenterna!! :)

    SvaraRadera