onsdag 5 januari 2011

"Att kunna lite om ingenting"

Ikväll har jag haft världens monolog med mig själv. Eller, nej inte med mig själv utan med Puff, men ibland känns det fan som att det vore en monolog då vi helt plötsligt tänker exakt likadant om saker och ting.

Ikväll pratade vi om hur jävla inbota bushalikes vi är. Med bushalikes menar jag helt enkelt att vi kommer från bushen och ser inte skogen för alla träden. Typ.
Oftast känner jag mig så jävla efterbliven när det kommer till världsliga ting. Jag har svårt att accosiera saker till varann. Saker som händer i världen går förbi mig likt ett rusande tåg. Jag VET att jag har lovat mig själv att försöka pay more attention till vad som sker men det är FÖR JÄVLA SVÅRT!

Samma sak varenda dag. Jag scannar Aftonbladet, just för att det känns som att de är den enklaste vägen till snabbaste informationen om vad som rör sig och vad som är viktigt just nu. Där läser jag om naturkatastrofer, oljeläckage eller om fonder som går käpprätt åt helvete......och så KABAM dyker en liiiiiten sketen notis som exempelvis Charlie Sheens senaste bravader och jag har genast glömt hur viktigt jag tyckte det var att uppdatera mig om SAKER SOM FOLK PRATAR OM!!

TROTS att jag verkligen försöker gå in för att lära mig hur fan de ska gå tillväga för att täta det där hålet i havet,och ja det FINNS bilder för att underlätta, så glider mina tankar iväg på små små fluffiga moln och så sitter jag där igen. Totalt oblivious.
Borde finnas en Aftonbladet LÄTTLÄST där jag kan gå in och snabbt få information. Snabbare än att mina tankar hinner vandra iväg på sina egna stigar där ingen GPS ever can find them!

Jag KAN saker, det är inte det att jag INTE kan. Det är bara det att de saker jag kan nåt om oftast är heeeelt ointressanta för resten av befolkningen. Ta igår på jobbet till exempel.

"Vem är den där killen" säger min chef när vi ser en bild på Oscar Linnros.
"Det är Oscar Linnros" säger jag.
"Är det nån från Idol eller?"
"Nä han var med i ett band och nu har han släppt en egen skiva som är väldigt kritikerrosad."
"Jaha."

Vafan.....varför kan jag SÅNA saker för?? Varför kan inte jag nåt om hur regeringen egentligen funkar, varför himlen skimrar i olika färger, vilka länder som hör till olika världsdelar......nåt som BIDRAR till något verkligt??

Nej jag är minsann expert på att räkna bokstäver i ord, snabb som fan är jag men vad hjälper DET?
Jag räddade även mitt lag i Jeopardy som 11-åring genom att veta vad Pete i MacGyver heter.Japp, Dana Elcar heter han, kan det som ett rinnande vatten. BUT WHY??

Jag kan inte känna vad som är fel på min bil och sedan, med hjälp av logiska tankar, lokalisera det genom att testa olika teorier.
Jag är inte tjejen som drar på mig en svindyr svart sofistikerad klänning med tillhörande matchande sidenhandskar till, jag ÄGER inte ens något svindyrt plagg över huvudtaget!

Som Therése sa idag: "Jag kan lite om ingenting".
Det var sååå jävla klockrent!! Fy fan vad jag skrattade!!

Dock tror jag nog ändå att vi har lite roligare genom att vara lite galnare, lite more out there och faktiskt, jag hoppas och tror, så tycker ni om oss just the way we are.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar