lördag 12 december 2009

Fuskare

Japp jag är det. En fuskare! How come? Joo jag har märkt att jag gärna tar små genvägar då det är möjligt. Därför får jag många gånger lära att genvägar ÄR senvägar and that´s a fact! Ta bara till exempel våra gardiner. När jag först hängde upp dem FÖRRA året så fusk-skarvade jag upp dem genom att endast sy upp dem i hörnen. Det syntes mer på vissa än på andra men på det hela taget så var det ändå inte ett dugg snyggt, bara praktiskt. Trodde jag. Idag när jag tog mig tid till att faktiskt limma upp dem ordentligt med hjälp av såna där himla praktiska limremsor som man kan köpa på bl a IKEA så upptäckte jag att det var ju bara SÅ MYCKET SMIDIGARE och gick MYCKET SNABBARE! Pilutta mig själv!

Ibland önskar jag att jag var mer som min mamma på det sättet. Hon skulle ALDRIG nånsin fuska med något sådant "viktigt". Hon skulle mäta in till millimeterns rand, fålla, mäta igen, och hålla på så tills det var SPIKRAKT. Inte som en annan som står där med måttstocken eftersom jag inte ens har något måttband, mäta på måfå i luften medan gardinerna redan hängts på plats, höfta till det och vips så har jag tagit ett mer eller mindre smart beslut och klippt och sytt. Jag resonerar som så att det är ändå ingen som kommer glo längst ned på gardinerna, titta efter millimeterskillnad och sen åka hem och skrockandes ringa en vän för att berätta vilken disaster som försiggår i vårt hem.
Därför kära vänner, kommer jag att höfta på och ta små genvägar för att allt inte ska ta en sån förbannad tid! Learn to live with it!


Idag har vi legat i minsann. Jag har stått för den feminina biten och Arne har stått med varsin fot på varje sida. Först handlade han mat och lite julklappar, sedan bar han in ved och nu lagar han mat. Själv har jag julbakat, fållat upp gardinerna och gjort två sorters julgodis. Bilder och beskrivning kommer I promise!
Julbaket är ännu ett exempel på att jag har höftat till det och gjort lite sporadiskt. Det stod att man skulle vika ihop kanterna på ett visst sätt. Själv vek jag som Arne sa, det var inte det enklaste kanske men dock kreativt. Hade jag varit en konditor hade de varit alldeles perfekta men nu är jag inte det. Det räcker med att de var goda Så resonerar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar