tisdag 19 januari 2010

Att handla mat är Djävulens påfund

Jag hatar att handla mat! Insåg det idag när jag, hungrig som fan, släpade kassarna till bilen för hundrafemtioelfte gången. JAG HATAR DET! Inte nog med att jag har matkassarna att slita med, no no, jag ska ju kånka på en massa andra prylar oorganiserad som jag är.

Först från affären och till bilen: Kassarna naturligtvis, nog för att jag är glömsk och disträ men de kom jag faktiskt ihåg, äggen under armen för de fick inte plats i någon påse, bäst är det när jag tar för få kassar och inte får ihop handtagen utan att tvinga tummen och pekfingret i spagat, gärna ska jag ha korthållaren och kvittot i någon näve samtidigt som jag febrilt letar efter bilnyckeln som jag mulat ned längst ned i en ficka som verkar lika djup som Berings hav (4000 meter för de som inte orkar slå upp det). Det är för övrigt otroligt att jag inte ens kan hitta min Lypsyl i jackfickan!! Fast så mycket skit som jag redan har där kanske det inte är så konstigt ändå.

Väl hemma: Ut med träningsväskan, träningsskorna, posten som till största delen består av en obegriplig härva av reklam, icke sådär fint ihopvikt som man kunde önska, bilnyckeln, nyckelknippan som jag lossat bilnyckeln ifrån eftersom jag inte har någon handväska (nä jag tycker inte att jag passar med en handväska och hade jag haft en hade jag helt säkert glömt den nånstans), äggen, påsarna. Sen måste jag ställa ned väl valda delar för att kunna låsa bilen. Upp för trappen, in på bron där jag måste göra samma procedur igen för att kunna låsa upp. Måste även använda mig av hela min kroppstyngd för att kunna öppna dörren eftersom den är lika trög som Forrest Gump. ÄNTLIGEN HEMMA! Här kommer skönaste momentet. Jag bara droppar allting innandör dörren, tar av mig jacka, halsduk och skor, pustar ut, samlar upp allt igen, in i köket där allt ska sorteras till rätt plats.

Som sagt, jag HATAR att handla mat!
Något som är lite spännande är att jag har, efter inspiration i världens coolaste och mest beundransvärda brutta LISS blogg, hittat en massa nya recept som jag bara måste testa på. Kruskakli....krusskaklii...eller hur uttalar man det egentligen??....tog det ett tag innan jag hittade men till slut trillade polletten ned. Ska testbaka lite muffins, nyttiga that is. Har även testat att göra egen guacomale på kesella. Smakde lite sisådär men det funkar fint dock!

Annars har det varit en outstanding vecka! Igår var goaste Eva här och hälsade på. Vi var ute på ett litet äventyr och sightseeing med hennes bil, sen snackade vi lite om livet och det allmänna i soffan. Hoppas VERKLIGEN de hittar ett hus här i närheten av oss. Det kanske får oss att umgås lite mer :)

Idag har jag klippt mig samt gjort ett stopp hos Macke och Xandra. De har verkligen legat i må jag säga. Renoverat hela lägenheten och det såg mighty fine ut där! Tur att vi också ska sätta igång nu, annars hade jag blivit lite väl avis på allt det nya och fräscha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar