fredag 1 januari 2010

Day one 2010

Avlsutade år 2009 med att slänga kameran i golvet. Naturligtvis var linsen ute i full färd med att zooma så den fick sig en törn och stod mest och hackade. Destroyed! DAMN IT! Så, inga bilder från vårt nyårsfirande inte! Får väl i stället återge det i målande beskrivningar.

Anhalt Kälen. Kockade mat hos bror och The, en tre-rätters gav vi oss på. Ska det firas så ska det! Efterrätten gav väl en touch av det humoristiska slaget, smördeg i en ugn kan se rätt jävla rolig ut and so did it! Alla garvade när jag kämpade för att få det att se ut som en fyrkantig låda utan lock när allt i stället bara flöt ut och inte ville göra som JAG ville. Efter lite pyssel och sammanfogning skickades de återigen in i ugnen för att då svälla upp som feta amerikaner. GREAT! Trots allt verkade det duga som efterrätt för jag såg då inte en enda liten smula kvar på tallrikarna efteråt. Nice! Eller så var alla redan så fulla så ingen brydde sig, tänker ni nu, men no no så var icke fallet.

Efter att ha blivit totalt utslagen i Buzz drog vi vidare till bygdegården där det visst skulle vara ett jäkla drag. Det enda drag vi fann var möjligen draget i skorsten. Tursamt nog hade vi med en gitarr så vi stämde upp till allsång. Helt plötsligt närmade sig klockan tolv och vi fick bråttom "upp på backen", da place to be a newyearseve like this! Där samlas alla hemvändare, bybor, diverse djur och andra lösdrivare för att skjuta raketer, sjunga, skråla, kramas, hånglas...ja vad som än faller en in liksom....in det nya året.

Efter denna ceremoni var det traditionell skål hos mor och far. Gitarren hade blivit kvarlämnad på bygdegården så vi ungdomar drog vidare för att hämta den samt eventuellt dra en låt eller tre. En skinkmacka senare låg man i sängen, nöjd över hur året börjat. Många skratt, ett glatt gäng att fira med, god mat, finfina raketer....jag älskar mitt Kälen! Fantastiskt!

Det där med fantastiskt kan ju diskuteras. När vi väl försöker landa planet i Målsta town tillkommer smärre driftstörningar. Bilen tar sig inte in på gården för DET ÄR NÅN SOM INTE HAR SKOTTAT OCH VI HAR FAN 3 DM SNÖ ÖVERJÄVLARIMIGALLT! Så det är till att hämta snölasset och pinna på som en iller för att försöka skapa en väg. Hade ju lite hjälp av Volvon som släpade med sig en par dm när vi fick backa och ha oss för att ta oss in. Ironiskt nog verkar den som skottat helt sonika struntat i VÅR uppfart och endast plogat ena vägen. Tack som fan! Det ska inte vara lätt alla gånger. Jag väljer i stället att se det på detta vis: Tack för att du var så omtänksam och strunta i att skotta åt oss. Då kan vi se fram emot ett år av minskad risk för hjärt/kärl-sjukdomar eftersom vi fick en redig genomkörare idag. Perfa!

Nu är vi hemma, inne, huset är varmt, ljusen brinner, clementiner är uppätna, Izzy har flygit högt och lågt samt hunnit mellanlanda hos mig i soffan....en bra kväll med andra ord:)
Izzy har förresten tuggat sig igenom julgransbelysningen så nu jävlar åker granen ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar