lördag 2 januari 2010

Barnkalas och middags- samt film-tips

Idag har vi varit ute och rännt runt i byn. Först till IKEA för att rita upp ett kök. Känner såhär spontant att nepsi pepsi, det blir inget kök där. Varför i helvete har de inte täcksidor som täcker en HEL sida på en köksö som är 120 cm bred?? Hur jävla snålt kan det bli? Näeemen låt oss köpa ett kök som på IKEA kostar runda slängar 55 papp, sen får man såga till egna täcksidor på vissa ställen samt klippa och klistra på egen hand genom att köpa en mdf och sen lämna in den för lackning? JAA vilken BRA IDÉEEEE!!!!! DAAAAA??!!

Lackade UR gjorde jag däremot. Vidare till Janne, Anna-Carin och Filip för att fira Filip hans ettårsdag. (Nu fyllde ju han ett år igår men vi firade honom idag.) Han fick en hel massa saker som pep, lät och spelade små melodier så jag antar att Janne har det han gör nu när han ska vara pappa-ledig :) SUPERTACK för fika och nice sällskap!

Igårkväll såg jag och Arne en film som jag bara känner att jag måste kommentera en aning. Det heter "Promnight", en thriller som handlar om en tjej som ser sin familj bli mördad av en lärare på skolan hon går i. Läraren döms och blir inburad men tre år senare lyckas han TADAAA mirakulöst rymma och ta sig till hennes graduation prom bla bla bla.

Det var så många fel att det inte ens blev ett rätt i filmjäkeln! Först och främst tackar jag gudarna för att jag inte är polis för om jag varit det hade jag nog varit tvungen att karva ut ögonen för att säkerhetsställa att jag aldrig mer kommer att behöva se en liknande tragedi. Poliserna i filmen gjorde I.N.G.E.N.T.I.N.G rätt. Vem fan skapar ett kaos bland hundratals människor på ett hotell INNAN man hittat tjejen man ska vakta med sitt liv?? Näää tänkte väl det!

Sen undrar jag ju förstås hur manuset såg ut för de deltagande.
Scen 1: "Huvudrollsinnehavaren rycker till, ser förskräckt förvånad ut och ger ifrån sig ett ängsligt skrik. Förvåningen kommer från vänster."
Scrn 3: "Huudrollsinnehavaren ser konfunderad ut, blir sen rädd, rycker till och ger ifrån sig ett ängsligt skrik. Rädslan ser ut att inbillas från höger."
Scen 5: "Huvudrollsinnehavaren bestämmer sig för att hjälpa en vän i nöd genom att gå till ett väldigt ensamt, mörkt ställe för att hämta en huvudvärkstablett i en väska. Väskan finns i en mörk garderob. Hon hör ett inbillat ljud, ser förvånad ut, sen förskräckt, rycker till och skriker för att sen inse att det bara var vinden som blåste genom gardinen. Gardinen blåser in från höger."'

Mördarens manus:
Alla scener: "Mördaren rör sig i slowmotion och trots att alla andra som försöker komma undan springer utav bara helvete så hinner han ändå ikapp dem. Mördaren stannar. Hans ansikte zoomas in. Han ser psykotisk ut, arg, sammanbiten och det enda som rör sig är hans vänstra näsborre."

Typ så. Jag blev rent ut sagt förbannad! Det är då väl själva djävulen att det inte går att göra EN ENDA BRA skräck-thriller?! Jo, det finns nog några, det är bara det att jag är så skadad nu så den hjärnhalvan som registrerar ljud och bild är inlämnad för reparation. Återkommer när helgerna är över och allt är öppet som normalt igen.

Vill utfärda en liten varning också. Ikväll överraskade vi, tillsammans med bror och The, mamma och pappa med en middag på Stekhuset för att fira deras 20-åriga bröllopsdag. Det var mysigt och trevligt på alla sätt och vis men det finns två saker ni bör undvika om ni ska gå på Stekhuset för att äta.
Det ena är: Ät inte deras kyckling! Jag lovar att trots att ni skulle ugnssteka den för länge själva i ugnen hemma så blir den inte hälften så osmaklig som där! Där fick man för att man ville prova nåt "nytt". Pytt ja!
Det andra är: Om ni går på toaletten, LYSSNA SPECIELLT NI SOM KOMMER ATT BÄRA LJUSA KLÄDER, SE UPP när ni ska tvätta händerna! Vattnet fullkomligt SPRUTAR vildsint åt alla håll om man råkar, som jag naturligtvis gjorde, öppna kranen lite för häftigt. Snyggt att stoltsera med stora fläckar på magen och i de nedre regionerna när man glider ut :) Jag var förutseende nog att ha på mig mörka kläder, jippi mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar