måndag 8 oktober 2012

Veckans tips!

Jag kommer härmed att starta en liten serie där jag, veckovis, kommer med lite tips och trix angående enkelheten i kost och träning. Jag tänker välja lite olika fokus, nu och en tid framåt kommer det att handla om att träna med kroppen som redskap.

Idag handlar det om armhävningar. Armhävningar kan se ut på lite olika sätt beroende på hur man väljer att göra dem naturligtvis. De flesta känner till den klassiska armhävningen, händer och fötter i marken, kroppen rörs upp och ned. Det finns dock lite olika varianter vilket jag tänker visa nedan i min oerhört estetiskt perfekta lilla bildserie. Håll till godo! :)

ATT TÄNKA PÅ INNAN:
Behåll en neutral hållning genom hela rörelsen genom att
  • suga in naveln mot ryggraden
  •  Spänn rumpan och behåll kontakten med magmuskulaturen 
  • Håll blicken snett framåt/ nedåt i marken
  • Gör övningen kontrollerat genom att sänka ned kroppen så att bröstet nuddar marken, vänd och pressa upp kroppen med raka armar.
 
Armhävningar är en tung och fysiskt krävande övning. De som känner att de behöver lite hjälp på traven kan ta hjälp av en bänk, lågt bord, räcke eller vad som finns tillgängligt.
 




 
Här gör vi det hela en aning tyngre. Denna övning kan även vara startskottet för de som vill klara av att göra en handstående armhävning. Man ökar bara avståndet mellan mark och fötter tills man i princip står upp och ned.



 
Armhävning med armarna i smal position. Denna övning tar väldigt bra på triceps!


 
 
 

 
Här breddar  vi avståndet mellan händerna. Denna övning tränar främst bröstmuskulaturen samt framsida axlar.


 
 

 
För de som har sett G.I Jane och wanna be just like her, this is it!
Det är faktiskt inte omöjligt att lära sig denna övning, även om det i början lätt kan kännas så.
Börja med att bara gå halva vägen, eller ta hjälp av en kompis som kan hjälpa dig upp genom att lyfta dig med händerna runt magen.



What`s not to like???
UT OCH KÖÖÖR I DET VACKRA VÄDRET!!!!!

2 kommentarer:

  1. Håkan Nilsson08 oktober, 2012

    Inspirerande!

    SvaraRadera
  2. Spännande att följa!!! Intressant för mig, att tänka på när jag ska instruera på min gympa, få inspiration till olika sätt att genomföra! Sen bara så skoj att se någon så duktig på det du gör!
    Kram!

    SvaraRadera