fredag 4 september 2009

Miljötänk?

"Även om det finns vissa saker man måste ha för att leva, så är det inte mycket grejer man egentligen behöver..."
Läste detta i morse när jag bläddrade igenom en tidning. Vilka fantastiskt sköna ord! Det ÄR ju faktiskt så det är men det är verkligen lätt att glömma bort i denna värld av konsumtion. Se bara på oss, vi drar oss för att renovera vardagsrummet eftersom då måste vi ju köpa en ny soffa för den gamla duger minsann inte längre då. Måste jag tillägga att det även är borttagbart tyg så det går att ändra färg på den om vi skulle vilja? Nytt nytt, allt ska vara nytt. Ena sekunden känner jag att so what, vi jobbar och tjänar pengar, varför ska vi då inte använda dem. Andra sekunden står det en liten miljönissa, viftandes med snara och galge, på min axel och skriker att jag borde tänka på allt som blir drabbat av det jag gör. Let´s face it, jag är jävligt miljövänlig i tanken, sorterar sådär lagom, använder gärna benen som transportmedel i den mån det går, stänger av tv:n och datorn varje kväll (det är nog mest snålhet är jag rädd för, jag blir tokig av att tänka på att det FAKTISKT kostar pengar hur lite det nu än är, till ingen nytta.) Men när det väl kommer till kritan så tänker jag inte milslångt framför mig. Jag köper nog den där soffan om jag har råd och lust och tänker inte på hur den tillverkades, transporterades osv för att ta sig hela vägen hem till mig. Hur gör ni?

Blev inget jobb för mig idag. Var vaken halva natten och kände mig allmänt risig så det blev ryggläge i soffan i stället. Typiskt, när jag äntligen kunde kamma in lite stålars så skiter det sig.
Ska ta mig en dusch och sen beger vi oss i sakta mak till Kälen-land. Ha en skön helg folks! Detta blir min sista lediga på nästan en månad...jippi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar