lördag 13 februari 2010

Må de brinna!

Jag vet inte ens om det är nån mening att fortsätta mitt köksgnäll, ni lär ju tröttna innan ögonen har förblött. MEN! Jag säger MEN! Jag MÅSTE helt enkelt få varna, det är min plikt som svensk medborgare att varna för detta vansinne!

Kom hem igår, blir överraskad av att se luckan på diskmaskinen sitta där och le inbjudande. (Integrerad diskmaskin så ni förstår vad jag menar.)
"Fan vad bra det blev!" säger jag positivt.
"BRA?!" säger Göran, "försök öppna den vettja."

Hmm det verkar ju gå kanon det.....eller vänta nu.....jag får den bara att öppna ca 40 grader. Vafalls? Ring ring! För att dra den korta storyn, eftersom det kommer fler, så menar Kvik att vi ska sänka diskmaskinen ca 3 cm för så verkar de ha gjort på sina visningskök, säker var han inte men men, sen ta en träbit att peta under bänkskivan som stöd för denna. Mhmm.....Lägger på men efter en stund har jag retat upp mig tillräckligt för att ringa EN GÅNG TILL.

"Jag tror inte på det här."
"Nähä?"
Sen följer en fin lång Malin-harang där jag vänligen (nää inte så värst) men bestämt (i allra högsta grad) låter personen veta att nu får det fanimej vara NOG! Ska man alltså, efter att ha följt ritningen till punkt och pricka, där det för övrigt står att det INTE ska vara något mellanrum mellan bänkskiva och diskmaskin, GISSA sig till vilken höjd den ska vara på, SKITA i beskrivningens mått och helt enkelt borra och hoppas på det bästa?!
Hur det gick? Snickaren ska komma hit och sätta dit luckan i samband med lamineringen av köksöns bänkskiva. Jag tyckte för övrigt att han kunde ta med luckan som ska passa in i högskåpet istället för den felaktiga som jag lämnat tillbaka.

Jag har en till historia också. Nej jag ljuger inte om något av det jag tidigare skrivit, det ÄR tjejen i bloggen som skrivit brevet.....så pay attention så inget av detta händer ER!

Jo det var så att i torsdags skulle vi så gladeligen sätta upp köksfläkten. Gick ju skitbra att såga hål i taket, sätta ihop alla ventilationsrör, fästa plattan i taket, sätta dit fästanordningen för själva fläkten........i väntan på att Arne skulle komma hem och lyfta den 40 kg tunga pjäsen så gottade vi oss i godan ro. När väl Arne kommer hem och de ska börja montera inser de genast att NÄMEN!! DETTA GÅR INTE!! Why? Jo nu ska vi se om jag kan förklara så ni hajar:
Det är ju så att det är teleskopfunktion på plåtarna runt själva ventilationsröret mellan fläkt och tak. VAR FÖR SIG är de FÖR LÅNGA så det är omöjligt att kunna montera dit fläkten eftersom då kommer fästanordningen innanför plåtarna och hur fan ska man DÅ nå att montera?? Dessutom måste man ju HA BÅDA plåtarna så att sotaren ska kunna skjuta upp och kika dit.
Så jag ringer. Igen. Naturligtvis finns det inget svar på varför det är på detta vis. Ovanligt. Ja jag är ironisk. Tre dagar senare har fortfarande ingen ringt och berättat hur fan vi ska bära oss åt.

HUR FAN TÄNKER DE EGENTLIGEN???? Visst har jag väl rätt att bli riktigt förbannad? Visst borde det finnas någon slags kompensation? Nu har ju vi haft turen att kunna hyra in Arnes pappa via företaget han jobbar åt, och han är flexibel så han har kunnat åka iväg på andra jobb, men vad hade hänt om vi hade haft en helt oberoende snickare här? Vi hade ju fått betala för arbetstid där han inte kunnat arbeta eftersom grejerna inte funnits, varit fel på eller helt enkelt inte ens beställts från första början. Är det att vara serviceminded det?

Nä jag är förbannad och tänker så vara tills.....ja tills när?

Idag har vi i alla fall sanerat huset invändigt så gott det går. Antar att det kommer måsta göras några gånger till innan det blir riktigt godkänt för svensk standard men det känns som att vi är en bit på väg i alla fall.

Trots allt så känns det ändå rätt bra. Efter att ha fått städa undan så ser vi att det här kommer bli riktigt fint till slut. Solen värmer och jag känner mig tokmotiverad att få börja laga nyttig mat i det fina köket, ta mina morgonpromenader och dricka te sittandes vid köksön.....ja det känns faktiskt jävligt nice! Våren är på intågande och jag får en liten rysning i nacken när jag tänker på det. Jag ÄLSKAR verkligen solen och värmen, känns som jag tinar upp bit för bit, kroppen väcks till liv och jag känner mig folkuserad på en massa skojsiga saker.

Så på det stora hela är det rätt bra med mig :)

1 kommentar:

  1. hahaha..men det måste ju vara ett jävla skämt!
    Ni borde få igen alla pengar ni lagt ut på det..efter allt krångel så känns det som att det inte vore mer än rätt. KRAM

    SvaraRadera