fredag 5 mars 2010

Historien om Ådi, mig och en räddande ängel

Ådi är sjuk. Och då menar jag inte bara sjuk som i trasig, han måste ha någon slags snedvriden, twistad tanke om att vilja JÄVLAS! Alla som tror att Ådi spinner och rullar just i denna dag, räck upp en hand! Hur många av er var idioter och faktiskt GJORDE DET? ( NÄ kärebror jag vet att du INTE gjorde det haha) Nää tänkte väl det! Här kommer en slightly slimmad version av våra strapatser från de senaste dagarna:

ONSDAG
Therése kommer hit för att umgås lite medans bror är på möte i stan. Meningen är att vi ska åka in till Birsta och möta upp honom där. "Vi kanske inte tar oss från gården" säger jag och SKÄMTAR. Det skulle jag nog inte ha sagt eftersom det var det som hände. Ådi VÄGRAR att starta. Jag börjar med att försöka gunga honom.
"Vafan göööru?" undrar The.
Jo det är faktiskt så att ibland, när han är på sitt bästa humör, så behöver han bara en liten vyssning, sen knallar han belåtet igång. Så var det inte i detta fall. Jag fick ett tips om att ta en planka och sopa till bränslepumpen för startade han då så var det troligtvis det som var felet. Det slutade i alla fall med att bror kom med K-sprit och efter några försök startade han faktiskt. Finemang!

TORSDAG
Ådi sopar igång utan gnäll, utan motorvärmare också för den delen. Finemang! Drar till Helex, tränar och när jag ska åka därifrån.....STENDÖD! Eller nej, startmotorn tuggar på men det händer liksom inget mer. Bildar en ny hejarklubb i form av några takskottare, motionärer och ett gäng unga grabbar som faktiskt stannar till och försöker hjälpa till. Alla hör nog mitt utbrott om att jag skiter i vad en ny bil kostar, JAG SKA HA EN! "Kösta vad det kösta vill, jag skaaa ha en gris." Liksom.

Som tur är kommer Fredrik till undsättning. Vi bestämmer oss för att dra Ådi bort mot Willys-hållet för att försöka starta honom på rull där det är lite lugnare trafik. Går icke! Bestämmer oss då för att dra honom bort till mitt jobb istället. So far so good. Tills Malin dumjävel kommer på att "AHAAA låt oss ta GENVÄGEN över Korstaberget, då SLIPPER vi ju all trafik!" Att det var en fet plogkant vid infarten var dock inget som skrämde oss, bara en snabb reflektion om att "hmm var det här en så bra idé det". Anyway, Fredrik brände på med mig i släptåg. Kom uppför en backe, ned i en kurva.....VAD HÄNDER DÅÅÅ????? TROR NI att VÄGEN är IGENDRIVEN??? Alla som räcker upp en hand NU får en godisklubba!! SVAR JA!
Det är fanimej inte sant! What to do liksom? Mitt ute på en skogsbilväg, smal sådan, med en död Ådi som blockerar vägen bak och en snöhög som blockerar fram.

"Vi skottar" säger Fredrik resolut och tar fram en liten söt plastskyffel.
Går fram och kikar bakom den där snöhögen och nej Fredrik det gör vi nog inte för BAKOM den där snöhögen finns ungefär minst fyra lika stora till på väl utvalda platser längs vägen.
Vi får helt enkelt försöka att putta Ådi mot dikeskanten så att Fredrik kan ratta förbi med sin bil, backa tillbaka till stora vägen, vända och backa tillbaka för att DRA MIG BAKLÄNGES istället. Finemang! Arrangemanget går oväntat bra.......tills jag fastnar på ena kanten i en snöhög. Vi måste skotta. Vi provade en gång till vilket resulterade i en tvådelad bogserlina. INTE finemang!
Ungefär här brister mitt tålamod för femtielfte gången, jag kan inte ens tänka klart. Som TUR är har jag Fredrik, snacka om rätt man på rätt plats för lugnare person får man leta efter! Vi skottar loss Ådi, gör en tillfällig bogserlina och lyckas dra honom på rätt köl igen. Efter det konststycket får vi lämna Ådi för att köpa en ny bogserlina. Väl tillbaka inser vi att vi inte kommer att se om det kommer någon bil när vi ska ta fart över plogkanten. Vi chansar! Fredrik springer fram, ser att det inte kommer några bilar, in i sin bil, tar fart och SCCHHWIING så är vi på RÄTTA vägen igen. Efter TVÅ timmars restid. Starkt jobbat!

Det här låter som något påhittat men nej kära vänner, allt som står här är sant och det är sånt som verkar hända mig och min närmsta omgivning med jämna mellanrum. Bilverkstan vill inte ta emot Ådi eftersom han är Djävulens avkomma och går klockrent ibland och inte alls ibland. Han gillar att push my buttons! Men snart är det färdigtryckt! Så säger jag alltid när det är lite dåligt mellan oss och så blir det bra igen och jag har glömt allt groll. Destruktivt förhållande så att säga. Nu går han dock inte alls. Fick hjälp av en arbetskamrat igår så idag ska jag inhandla en CDI-box och testa med att byta den. Annars går Ådi raka spåret till..........HA ni trodde att jag skulle säga skroten nu men icke, BILVERKSTAN :)

SUPERJÄTTEMEGATACK till Fredrik som hjälpte mig igår. Det var GULD värt!! Men såna är de, Fredrik och Erica. Rycker ut och hjälper no matter what. Finns inte ens en tanke om att det INTE går liksom. Fredrik är verkligen en sån man ska ha med om man sitter i ett plan och det är på väg att krascha. Stenlugn, saklig, påhittig och optimistisk.

Nu mina vänner ska jag och Arne leta kakel out in the village!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar