måndag 22 mars 2010

Two wrongs don´t make it right

Helgen som var började perfekt och slutade perfekt.
Fisketävlingen var dock inget att skryta över. Först och främst så frös jag som en hund, INTE OVANLIGT!! TROTS nollgradigt, strålande sol, mina nya vinterpjucks som är lurviga och goa inuti och vattenmotståndiga utanpå, nyaste ullstrumporna närmast fötterna.....ja jag kan hålla på i evigheter men I.T D.I.D.N´T H.E.L.P! Jag är hopplös, börjar tro att jag har något fel inuti för jag menar jag ÄR JU INGEN rökare eller så, har aldrig ens tagit ett bloss, motionerar regelbundet och känner mig rätt kry för övrigt. Ändå är jag helt säker på att jag kommer frysa ihjäl utomhus om temperaturen närmar sig nollan och jag måste vistas utomhus längre än ett par timmar. FY Farao och jag ska komma från skogarna!!

Googlar jag på det läser jag bl a: "Dålig blodcirkulation har man ofta vid kärlkramp och andra sjukdomar, som i grund och botten beror på felaktig kost, fet mat, rökning, för litet motion."
Yeeaaaah right!!

Fisken var verkligen dryg. Jag skulle prompt väga in mig....på fyra timmar hade jag lyckats skrapa ihop starka 142g. Den som vann hade nästan nio...KILO!! Damn it säger jag bara! Fick hämta ett pris från prisbordet ändå, sämst av damerna och sämre än de flesta barnen plockade jag stolt åt mig en lykta som ska hänga vid vår framtida bastu :)

I alla fall, nu kommer vi till den långa uppförsbacken vi stått i hela dagen.
Det började med att Izzy lämnades in för sterilisering. Nej IzzI lämnades in, det spelade ingen roll hur många gånger vi påpekade att hon HETER FAKTISKT IZZY så "Jaha då ska vi se, det var lilla Izzi ja".......MEN NÄÄÄEEE det är det inte!!
Medans vi väntade på att få hämta hem vår lilla skruttunge drog vi till Birsta för att inhanda lite smått och gott. Lådinredningar stod som numero uno, Arne var på G å det grövsta för att reda upp röran i köket. Då HAR väl INTE IKEA sådana som passar till Kviks förbannade jävla lådor så vi fick ge upp tanken, eller JAG fick ge upp tanken om att modifiera lite så att de SKULLE passa. Nåväl, lite grejer fick vi med oss därifrån iaf, skyddsmattor eller vad det heter som ska ligga i botten på lådorna, kryddhållare och lite jox.

Vidare till min älskade Ådi. Skulle ju hämta honom idag så glad i hågen brassade vi iväg. (Läs JAG och inte VI, Arne har gett upp hoppet om Ådi för läääänge sen.) Rolf var inte där, min super-duper-Ådi-hero, så vi betalde och jag gick ut för att trycka plattan i mattan........meeeeeen! Det finns ALLTID ett men, kom det ihåg! STENDÖD! Eller nej, han liksom tuggade sådär igenkännande men ville liksom inte riktigt komma till skott. Jag började tokskratta och fick ju vända om för att informera guysen.

"Hallå jag vill lämna in bilen...igen!"
Nu hade Rolf kommit så han följde med ut för det var väl ingen som riktigt trodde på mig. Det hela slutade med att han testruckade på en grej och så spratt Ådi igång. Ren tur dock! Så nu måste jag leta reda på en fördelare på skroten, annars är han inte körduglig. Måste även fetta in växellådan för det var något som Rolf inte åtog sig då det kunde bli riktigt fel och kopplingen kunde ta skada och börja slira istället. Men fint! Nu ska VI göra det SJÄLVA! Gick ju skitbra sist, då fick vi honom inte ur fläcken!! Tack som FAN! Känns ju svinbra att betala 2498 spänn och så GÅR SKITEN INTE ÄNDÅ!! Well well......kanske klarar mig över sommaren?

Izzy blev nästa anhalt. Hann inte mer än hem så hade miss utbrytarmonstret lyckats med konststycket att fastna med käkarna på varsin sida om kragen som hon nu så olyckligt måste bära i tio dagar. TRE GÅNGER gjorde hon samma sak! Spann runt baklänges på golvet tills arslet tog stopp nånstans och så var det färdigt igen. Tut tut lilla Djurklinik igen för att få en annan krage, en mindre. Så nu har IzzIIIIÄÄÄÄÄÄUÄÄÄEEEE fått två kragar, lite testkäk och ett förbannat dåligt humör med sig hem. Man kan tro att en katt som är nyopererad ska vara lugn och lite timid men ICKE! Här brottas det med kragen, pipleksaker, oss, blommorna....ja det är väl som vanligt ungefär. Ser redan hur min ack så lugna vecka tog slut samma sekund vi kom hem. Måste ju se till så att hon inte fastnar sådär igen och då måste jag väl vara hemma hela veckan eller i alla fall tills vi ser att det funkar hyfsat bra.

Ha "måste vara hemma"....som att jag tar mig nånstans! Bilen funkar inte och cykeln som jag min idiot ställde in i garaget går ej att få ut eftersom ALL SNÖ rasade ned från taket igår! Är väl ungefär 1,5 m snö att ta sig igenom först så skam den som ger sig kanske? Måste ju börja cykla snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar