tisdag 2 mars 2010

Självförtroendeboost

Idag när jag var och tränade träffade jag på en klasskompis från gymnasiet. Han kom fram och sa:

"Jag såg dig bakifrån och tänkte att shit det där var en vältränad och fit tjej, och så var det DU."

Han är en sån som alltid är ärlig och rak om vad han tycker och jag blir alltid så generad för jag vet inte vad jag ska svara. Det var dock skoj att höra, sen att jag inte tar åt mig är en annan femma. Har svårt att se mig själv med andras ögon. Ibland kan jag känna att jag ser hälsosam och vältränad ut, fresh and happy, men oftast så fokuserar jag på det jag vill ändra. Det kanske är bra att vara målmedveten men det måste ju även finnas gränser.

Jag vet inte vad som egentligen är fel på mig. Jag kan inte relatera min träning till "normal-Svensson" träning. När jag har fått se denna värld av möjligheter så har jag svårt att nöja mig med att träna två-tre gånger i veckan för att känna mig nöjd och hälsosam. No no. Här ska utvecklas, tas bort, ändras, läsas på, omforma, äta vissa saker och utesluta andra. Undra om jag inte har nån form av störning?! Ni vet, vissa får ju mani på olika hobbies och när de kommit på en sak så köper de allt de kommer över som tillhör deras hobby, tills nästa grej dyker upp och skeppet styrs in på ny bana. Nu tycker jag ju såklart att det är ROLIGT, annars skulle jag aldrig orka hålla på, men det jag menar är att jag har svårt att se att jag kanske tränar mer än andra.

Jag är ju väldigt disciplinerad. Jag tycker om att dokumentera mina framsteg och följa ett specifikt schema. När jag inte behöver tänka speciellt mycket utan bara göra något som någon annan sagt åt mig är bra. Dock känner jag att vissa övningar har jag rätt att välja bort för det man inte tycker om ska man heller inte utsätta sig för.
Är dock väldigt kluven till det här med cyklingen. Jag vill ju prestera mitt bästa men jag har svårt att veta hur jag ska lägga upp det. Kommer dock att fortsätta mitt gymhäng då jag tycker att det är skitkul, men tror att det är bra att börja lägga in lite kondition. Dels löpning utomhus när vädret tillåter men även cykling på gymmet. Mina ben tycker inte om det, efter fem minuters uppvärmning är de alldeles stumma och helt främmande inför uppgiften. Bara att bita ihop och tvinga pinnarna (som Emil brukar säga hihi) att gå.

1 kommentar:

  1. Hey Malin!

    Hoppas det går bra för dig med all träning och kost - Du kommer ibland med bra frågor som inspirerar mig till att göra inlägg av dem - som din motivationsfråga här om dagen.

    Det där med motion löser sig garanterad när det börjar bli varmare ute skall du se - finns så mycket mer man kan göra utomhus då - Inlines e inte fel när marken blivit torr :-)

    SvaraRadera