torsdag 17 mars 2011

Go to my......

....Happy place

Jag är ganska bra på.....tjjaaaaa lite olika saker.....men en av dem är att hitta små kryphål så att jag kan fly vardagen.
V.A.R.D.A.G.....taste it, hur kul låter det egentligen?? Det är klart, de som aldrig har någon vardag och som lever antingen i en kappsäck, i krig, i Japan just nu, de längtar nog oerhört efter en vardag, att kunna göra normala saker.
Jag å andra sidan har aldrig riktigt gillat det där med att jobba 7-16, handla mat, laga mat, städa....allt som gör livet inrutat. Kantiga saker är inget för mig, jag gillar mer när det är lite soft avrundat, som små söta bubblor. Jag är som en jättebaby, högt upp på en bergsknall, barfota med grönt gräs som killar under tårna. Där står jag med solen lekandes i mitt hår och jag, jag blåser såpbubblor. Stora, små, perfekta, glänsande såpbubblor som är så vackra just då, innan de försvinner i vinden.

Har inte ni alla någon form av "Happy place", ni vet som Happy hade i "Happy Gilmore"? Dit man kan gå, antingen i sinnet eller i det verkliga livet, och ladda batterierna för att klara av all skit som händer i världen?
Jag tycker att jag har ungefär en miljon sådana ställen haha! Jag skapar dem dagligen, inte för att jag egentligen har någon taskig vardag, det är bara så mycket roligare att twista till det lite och sätta lite guldkant på tillvaron. Behöver inte vara några märkvärdiga saker. Kan vara schysst eftermiddagshäng med någon fin fin vän, en promenad i skogen där jag lyssnar på tystheten och skogens alla ljud, en tripp till mitt paradis på jorden, Kälen, där hela byn är ett enda happy place för mig.

Hmm jag är rätt enkel av mig märker jag :) Inte speciellet stora saker som krävs för att jag ska bli nöjd, go´och gla´ inte! Men det är väl det som är det fina. Jag lever sjukt mycket i nuet. Om jag umgås med någon jag tycker hemskt mycket om och som betyder mycket så fokuserar jag till 150% på den personen och det ögonblicket just där, just då.
Eller om jag vandrar längs grusvägen hemma i Kälen, känner igen alla dofter, ljud och trädens sus......jag är aldrig så tillfreds med livet som just då.

Strax ska jag bege mig till Camilla, en människa som alla borde ha i sina liv! Vi ska planera vidare inför hennes 30-årsfest. Jag ska vara festvärdinna och har även planerat in lite grejer som hon INTE vet hihi.

För övrigt är det träning, jobb och salsa som står på tapeten idag. Har även fått ett sjukt roligt erbjudande som jag har tackat ja till. Mer om det får ni nog höra senare för just nu vet jag inte om jag ska våga tro på det själv :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar