tisdag 29 mars 2011

Tänka i nuet....

...och se positivt på framtiden!

Det är några saker som jag har lärt mig, eller som jag ska försöka lära mig, idag. Jag har nämligen varit på föreläsning med Paal Evjenth. Ni kan läsa om honom HÄR!
På de flesta arbetsplatser finns det förmodligen en liten dos av alla karaktärer. Vi har visionspionjärerna som ser framåt och detta på ett optimistiskt sätt, men så har vi även bakåtsträvarna, de som arbetat på samma ställe i 20 år och som vägrar se det positiva i en förändring.
På min arbetsplats är det nog rätt många av den senare sorten.

"Varför ska vi på det hääär för, vad tjänar det till det kostar ju bara pengar!"
"Vem fan är han/hon som ska säga åt MIG vad JAG ska göra, jag har ju jobbat här i tre decennier längre!"
"Sådär har vi aldrig gjort, det kommer aaaaaldrig att gå vägen!"

Osv osv osv.....
Den här Paal sa väldigt många bra saker. De flesta är helt logiska och bygda på sunt förnuft. Jag blir nästan frustrerad av tanken att han står där och säger dessa självklara saker samtidigt som han förmodligen på denna dag tjänar lika mycket som jag gör på en månad, kanske mer därtill! Nu är jag inte bitter för den delen, förstå mig rätt, det är bara synd att det ska behövas sådana här föreläsningar. Mycket av detta kunde vi förändra helt på egen hand.

Några saker kommer jag att tänka på. En av dessa var "Kopiera någon som gör det du vill bli bra på, bra och gör det sedan bättre". Sure thing! Jag borde kopiera allt som den här megamasterfitnessdonnan Jenny gör och sen göra det bättre. Problemet är bara att jag inte har en aning om hur hon gör haha!

En annan grej var att det finns tre människor i oss. En förälder, en vuxen och ett barn. När någon försöker sätta sig på en, alltså agerar förälder och ser en som ett barn, ska man alltid försöka ta konversationen tillbaka till vuxen-vuxen. Jag kan inte riktigt släppa det där riktigt. På mitt jobb är det ofta så, jag ses som barnet och andra har övertaget. Detta mycket på grund av att JAG tillåter detta! Om jag kunde plocka upp samtalet och föra det tillbaka till vuxen-vuxennivå så skulle jag kunna undvika detta.
Undrar bara HUR man gör när man tar över samtalet och puttar det i rätt riktning?
Vad börjar man med liksom? Det är ju enkelt ifall det är någon jämlik, då kan man ju lättare plocka upp något gemensamt. Men för min del är det oftast rätt stor åldersskillnad och mina intressen är rätt olika de andras. Fast det är förmodligen inte det som är "problemet", det borde ju gå ändå! Tror jag måste maila honom och fråga. Jävligt intressant i alla fall!

Veckan har börjat bra. Funderar på att testa min kropp genom att ta en lättare löptur lite senare ikväll, liksom känna mig för och se hur det känns efter förkylningen. Har även varit och botaniserat till mig lite mer proteinpulver och vitaminer som ska hindra bacillerna från att ta fäste. Hoppas verkligen att det hjälper för jag vägrar bli sjuk såfort jag tar i lite extra! Det går inte!

Imorgon ska jag ut på en liten roadtrip med Camilla. Efter det blir det nog träning, eller innan, och sen rep med bandet. Ska bli mycket intressant att höra hur det låter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar