tisdag 14 februari 2012

EN dag för att fira kärleken?

Och 364, i år 365, för att ladda för denna dag igen?

Det är alla-hjärtansdag och jag har dubbelmoral så det bara skriker om det. Ursprungstanken är fin, att hedra minnet av en romersk präst (?) som vigde förälskade par i hemlighet, blev påkommen och avrättad.
Alternativt kan vi skylla på turturduvorna som inleder sin parningstid i februari.

Som sagt, tanken är fin och jag tror på ett sätt att den här dagen är viktig, i allra högsta grad just nu med tanke på hur samhället ser ut och utvecklar sig. Vi blir hårdare, tänker mer ego, rusar på utan att känna efter vad som är viktigast i livet....

Det jag är lite emot är, att det har blivit ett hypat jippo där man än en gång ska bräcka varandra i presentväg, antal alla-hjärtanshälsningar man får osv osv. Visst, jag tror att de som är lyckligt lottade kommer få en egoboost som heter duga, men för de som inte har en enda som ringer och undrar hur det är...för dem blir dagen nog mest ett rejält statement för sanningen.

Alltså, jag gillar alltså inte all hype kring denna dag, eller att det ska vara EN speciell dag per år som man ska vara lite extra kärleksfull. Tycker man kan vara det lite nu och då, en sketen dag ska inte styra när JAG vill tala om att jag bryr mig om och uppskattar de jag har runt omkring mig.

DÄREMOT!
(Här kommer dubbelmoralen in haha!)
Är det klart att jag tycker det är mysigt att fira. Jag firar gärna kärleken och allt fint som livet bjuder på. Om jag kunnat skulle jag sätta upp en egen HALL OF FAME, bjuda dit alla som någonsin har betytt något i mitt liv, och ösa mitt hjärta över dem! Skulle bli lite slamsigt, skruvat och galet, just like me in a way :)

Jag vill också bli ompysslad, vem vill inte det? Det är de små sakerna i livet som finner plats i mitt hjärta. Frukost på sängen efter en vidrig vecka, att höra att man är älskad just när man tycker att man förtjänar det minst men kanske behöver det mest...Personliga gester betyder så mycket mer än saker köpta för pengar. Dubbelmoralsvarning här igen, jag gillar väl också att få saker, men sätt det i rätt perspektiv nu tack :)

Det finaste jag skulle kunna få just nu, det vore om det skulle ringa på dörren och min fina fina älskling stod där. Det vore den finaste alla-hjärtanspresent i alla kategorier, without a doubt!

Nu blir det tyvärr inte så men jag är inte heeeelt förkrossad för ikväll ska jag fira med min Puff!!! Vi ska knapra salladsblad (I THINK NOT!!) haha och göra upp en träningsplan för henne. Sweet evening please come soon!

Bjuppar på en morgonbild från Kälens skogar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar