fredag 17 februari 2012

Kostschema och sargade hjältar

Kommer bli en mycket seg dag då jag varit vaken större delen av natten. Min fina älskling och hockeyhjälte har nämligen tillbringat natten på akuten med brutet nyckelben. Inget roligt avslut på veckan eller start på helgen för den delen, men jag ska göra mitt bästa för att pyssla om honom! Läsa besvärjelser och dansa unbroken-bones-dansen. Vad tros om det?

Har slängt in lite tvätt, dricker kaffe och sitter och skissar på ett deffschema. Jag har i alla fall kommit så långt i mina funderingar att jag SKA köra en deff, sen om jag ska tävla eller inte får tiden utvisa. Jag vill i alla fall testa på hur det känns. Haha "hur det känns".....jag kommer vara hungrig, tråkig och grinig that´s for sure! Det gör ingenting har jag kommit fram till då jag ändå är själv på veckorna och på lördagarna tänker jag äta mysfrulle och ha det bra så förhoppningsvis kommer inte min omgivning att märka av det så mycket. Tänker starta den 1:a mars.....eller få se, jag kanske borde starta på en måndag....äh ni kommer märka´t iaf :)

Har inte någon vidare koll på hur jag ska fördela det rent procentuellt mellan protein, fett och kolhydrater men jag vet åtminstone att jag såklart ska äta mest med proteiner så den delen är glasklar. Får väl googla vidare och se vad jag hittar.

Det är ändå någon form av störning man har när man ser fram emot en sån här grej. Jag får liksom som någon slags tillfredsställelse att ha total kontroll på vad jag stoppar i min kropp. Den kommer kännas ren, lätt och bra, trots att jag kommer vilja krypa på knäna till första bästa godishylla och mula i mig ett kilo lösgodis emellanåt. Det är naturligtvis helt "normalt" då man alltid vill ha det man absolut inte SKA ha! Säga vad man vill om mig men karaktär är något jag har gott om! Har jag bestämt mig för något blinkar jag inte en sekund för att följa det. Nemas problemas. Det är snarare mycket svårare att tacka nej till onyttigheter när man gör det lite sporadiskt sådär. Den hårdnackade varianten där jag, så fort tanken på att jag "har varit så duktig så nu booorde jag få bryta reglerna", byter bilder och visualiserar fram något slags resultat istället, är det enda rätta alternativet!

Well, well, nog om detta!
Dagen kommer gå i en rasande fart och förhoppningsvis får jag hit min sargade hockeyhjälte ikväll så operation "get well" kan starta ;)

Ha en finemangsfredag nu!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar