söndag 19 april 2009

En alldeles egen trädgård

....som vi ska fylla med så mycket gott och fint! Det har varit en alldeles perfekt söndag. Vaknade kvart över åtta, tog en promenad, åt frukost och sen var det dags för dagens betraktelser ute på altan jäsandes i varsin solstol. Pratade om allt som vi ska pyssla med i trädgården i vår/sommar. Detta eskalerade lite så från att bara såsa i en stol satte vi igång med takrännerensning, krattning av hundbajs från en hund vi inte ens äger, rensning av buskar i rabatten och diverse funderingar kring var vi ska sätta vinbärsbuskarna vi tänker knycka från bror och Therese. Gick ju som skit att gräva med en rostig bred spade så vi fick lägga det projektet på is för en stund. Solen visade sig från sin vackra sida HELA dagen och det var heeeeelt underbart att ta sig en kopp kaffe emellanåt och bara titta ut på allt som VI faktiskt ÄGER!! Ja eller banken om man ska vara sådär petnoga men i rakt nedstigande led blir det vi ändå. Hann också med att göra ett torftigt försök att tvätta av altan. Det ser lite bättre ut på vissa ställen men efter en par tre gånger ska man nog kunna se att det ska vara vitt och inte bajsbrunt där :)

Känns så obeskrivligt SKÖNT att vara LEDIG nu!! Som om jag vore pånyttfödd. Imorgon blir det träning, kanske lunch med Sara på stan och sen tror jag att jag ska förära trädgårdsbutikerna med min vackra nuna. Måste ju få lite tips om vad jag ska plantera i jorden, sånt som inte dör så fort helst. Hoppas på att de inte ser mig som ett hopplöst fall. Undra om man kan mörka att man är helt lost och inte har en aning om vad jag behöver? Ska i alla fall testa, annars är det bara att ta med sig nåt jag kan stoppa i munnen och äta på, då behöver jag ju inte svara på kluriga frågor från personalen. Tänkte till där jag!

Peter och Vickan kan nu sålla sig till den eminenta och väldigt lilla, intima grupp som faktiskt besökt oss här i vårt hem. De är helt underbara människor och varje gång vi setts ställer jag mig samma fråga: "Varför i helvete umgås vi inte MER??" Men så är det, livet rullar på och dagarna med det. Men vi ska nog bli bättre på att göra en avstickare till dem lite då och då, ska iaf lova att försöka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar