fredag 13 januari 2012

There´s always three sides to it.....

....mine, yours and the truth. Fast egentligen, vad är det som är "sant" då? Det finns egentligen inte EN sanning, utan flera, det är väl ofta en tolkningsfråga och också det som skapar tvivel, frustration, oro...ja ni hajar va?

Sen är det till största delen mycket beroende på hur man väljer att tolka saker och ting, det har jag verkligen märkt på senare tid. Om jag väljer att snöa in på en specifik grej, då kan jag lätt hitta minst femtio andra grejer att associera till den första, och så är snöbollen i rullning.
Men väljer jag att, i stället, försöka förminska det dåliga och förstora det som faktiskt är bra, då får jag helt plötsligt en annan bild. En bättre bild. Förmodligen en mer verklighetstrogen bild också.

Nu är det ju inte alltid så enkelt att bara "byta bild". Ibland behöver man hjälp med det. Ska jag göra det på egen hand kan det ibland ske av ren utmattning, eller ilska också för den delen. Jag orkar helt enkelt inte titta på den där fula bilden längre, jag måste byta i rent självförsvar.

Ibland blir jag förvånad över mitt eget agerande. Hur jag tänker och vad det är som får mig att tänka på ett speciellt sätt. Då tycker jag inte om mig själv, för det är inte ens jag, det är någon annan som sitter där och pockar på uppmärksamhet.

Tur att jag känner igen mig själv i alla fall, så att jag kan leta rätt på mig och synka ihop delarna igen. Det är i alla fall något jag kan förlita mig på att jag lyckas. Till slut lyckas jag även fast vägen dit kan vara lite olika lång.

Ska spendera helgen på jobbet vilket gör att fredagsstämningen dras ned en par ton :) Men till veckan har jag återigen klättrat upp på toppen och tänker gliiiiida in i den stundande friveckan.

Till er andra......ha en mysig helg!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar