måndag 23 januari 2012

Vilsen tjej i en stor skog

Idag när jag vaknade kändes det som en perfekt löpardag. Åt grötfrukost med tv:n som sällskap och strax före tolv drog jag iväg.

På en av våra tidiga höstpromenader gick vi till Hellasgården och fikade. Tänkte att det blir en lagom löptur, såvida jag hittar dit förstås! Överraskande nog hittade jag rätt väg på en gång, bara sådär liksom! Okej, jag MISSADE hela jäkla Hellasgården TROTS att jag stod mitt framför den, och drog en extratur i skogen bara för att leta reda på den. Det här är sånt man egentligen aldrig ska berätta men man gör det ändå bara för att man hoppas på att någon ska vara snäll nog och bekräfta att man INTE är GALEN!!

Hehe anyway....jag vände hemåt, nöjd över att jag hade hittat så bra och tänkte att det är väl ingen konst bara man tar sig tid. Helt plötsligt tittade jag mig omkring och insåg att nähä det här var inte samma väg som jag kom ifrån från början. Äh det är väl bara att springa på, ett elljusspår måste ju leds någonstans. Tänkte jag obekymrat. Visst fan LEDDE det nånstans, tyvärr bara inte alls i närheten av dit jag skulle!

Träffade en dam som på bred göteborgska försökte förklara hur jag skulle ta mig åtminstone i rätt riktning. Tyckte hennes version lät heeeelt fel och dessutom visste hon inte var Hammarby eller Björkhagen låg, så jag förkastade hennes plan, tackade och vände om. Sprang fel igen och fick återigen stöta på damen.

"Men vad gör du nuuu!!?" sa hon. " Nu lyssnar du på mig här".

Aoutch!!
Lyssnade och hittade faktiskt vägen hon beskrev. Det var bara det att det fanns TVÅ vägar och jag visste inte vilken jag skulle ta. Fick vackert krypa till korset och ringa min älskling som fick guida mig hem. Så mycket för det skrytet att jag så fint hade hittat!!

Mitt lokalsinne är under all kritik. Tyvärr. Kanske kan det bli bättre om jag gör fler sådana här misstag men jag är fan tveksam! Bäst är om jag rör mig mellan två punkter där jag vet hur jag ska gå, och då ska det helst inte finnas några alternativ!

Jaja, 45 min senare än beräknat sitter jag nu nyduschad i soffan och ska börja plugga lite. Det vet jag i alla fall hur jag ska bära mig åt för att göra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar