onsdag 19 augusti 2009

Intervallträning och presentköp

Denna dag har börjat fullkomligt UTOMORDENTLIGT!! Klev upp klockan åtta och drog ut på en intervall-löptur. Hade ju så stort läst i ett Bartoll-inlägg att promenader och joggingturer i all ära meeeeen ville man ha något som satte fart på förbränningen även EFTER träningen så är det intervallträning som är DA THING! Om man var nybörjare eller motionär skulle man först börja med 30 sek-intervaller och endast köra tre sådana. Alltså, värma upp i 5 min,springa som en tok i 30 sek, jogga lugnt i en minut och sen köra allt om igen. Var man på en "avancerad" nivå gällde EN minut löpa, två min jogga osv...som längst håller man då på i 28 min inklusive uppvärmning och nedvarvning. Gissa vilken nivå jag valde? Avencerad yes indeed :) Det gick bra de första tre intervallerna, sen den fjärde dog jag redan efter 28 sek så då var det dags att lägga av för dagen. Måste läsa lite mer om exakt hur många intervaller man ska köra. Men kan tro att det kommer ta! Förut har jag sprungit i en brant backe, 30 sek upp, sen ned, vila 30 sek osv. Jag tror nästan att det här kommer ge mer resultat, dels för att jag faktiskt rör mig framåt vilket ger lite omväxling, dels för att jag inte står stilla och vilar utan rör mig hela tiden.

Resten av dagen kommer gå fort som tusan. Ska in till stan och handla present till helgens fest, köpa ett USB-minne samt spana in mina hett eftertraktade inlines. Ja SPANA IN sa jag, jag kan inte lova något köp!
Sen ska jag försöka lura ut Arne på en blåbärstripp i skogen här ovanför. Det lät lovande tills han fick veta att vi inte har någon bärplock utan måste plocka för hand. "Mäh då är man ju alldeles blå om fingrarna i en vecka" sa han. Hmm får väl åka på jobbet och leta reda på några handkondomer (plasthandskar alltså) till honom :) Tror nog att största problemet är att det tar längre tid att plocka, däremot mindre tid att rensa så inte vet jag vad som blir bäst.

Vädret är UNDERBART så ta er genast ut på en liten tur i solskenet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar