onsdag 11 mars 2009

Back where I belong

Japp så har jag då åkt bussen hem till tryggheten i skogen och med det fått lite nya funderingar. Hemresan var mycket smidigare måste jag börja med att säga eftersom jag fick sitta alldeles själv och hör och häpna, min teori om förra resan stämde till punkt och pricka om man bortser från att pensionärsgänget var utbytt mot en mamma och dotter a la Stockholms innnerstadskrets. De satt framför mig och det första jag hör är dottern som pratar i mobilen. Det låter ungefär såhär:
"Sitter på bussen, ska hälsa på syrran....ja jag veeeeet.....för jääävligt asså....måste sitta här med allt patrask..mm.....FÄÄÄÄM TIMMAR OCH TIO MINUUUTER....asså jag hade inga pengar så det fick bli buss då." Ja fortsättningen kommer jag inte ihåg, jag blundade, försökte inte lyssna och tänkte istället på att Arne skulle skratta åt mig om han sett att jag irriterade mig på en sån småsak. Sen pratade de med den där Liiiidingödialekten också och mammans superblonderade hår, solariebruna läderhud och illrosa naglar fick mig att tänka på en roll i en Beck-film eller liknande, där mamman är en rik societetsbrutta som bjuder på fancy middagar med ena handen och mördar män med den andra......typ. Synd att det tog mig hela vägen till Hudiksvall innan jag insåg att räddningen faktiskt fanns i min påse, jag hittade min MP3-spelare där. Trodde nämligen att jag lagt den i väskan. HA! Så jag pluggade i propparna och satt och tokpoppade i sätet, fötterna stampade, huvudet skakade som på en parkinsonsdrabbad och händerna trummade på i takt. Måste ju sett ut som att jag fått ett smärre utbrott eller allergisk reaktion eller så, vilket i och för sig inte var långt därifrån. Tänk att musik kan göra en så glad! Jag kan bli tårögd när jag lyssnar på inspelningar från liveshower, ta tex Bryan Adams "Summer of 69". När jag hör publikens vrål och de sjunger så högt att han själv inte behöver sjunga, då grinar jag som en unge och tänker att det där är kärlek det!
Kom även på en ny, smart uppfinning. Ja jag tror iaf att jag kommit på den, annars vill jag gärna se originalet! När vi tjejer ska gå på en offentlig toalett är vi rätt beroende av hur det ser ut på toaletten. Går det att sitta på den, om inte, kan vi stå hukad över den utan att riskera att få kiss eller bajs på oss osv osv. Hur vore det då om man kunde köpa en slags....ja jag vet inte men grej, som man kan hålla mot underlivet och så vips kan vi stå och kissa som grabbarna gör? Eller ännu bättre, att de fanns som engångsartiklar på toan precis som papper, vi bara tar en, gör det vi ska och så slänger man den sen. Vore ju finemang det! Slippa ha ångest att det ska komma ett gupp (om man är på en buss tex) så att man vinglar till och ramlar och kissar bredvid, eller..ja jag kan tänka ut scenarier som kommer göra att INGEN kvinna NÅGONSIN kommer använda en offentlig toalett men jag struntar i det och ruvar på min idè istället.
Verkar som att vi kanske kanske fått bort viruset från datorn....känner mig dock väldans osäker. Imorgon är det jag som införskaffar oss en extern hårddisk så att vi kan ladda över bilder och sånt och sen i helgen blir det formatering så det skriker om det. Bror och Therese kommer ner och assisterar och funkar inte det får jag väl ringa livlinan Peter i Umeå. Håller tummen att han inte är på BB med Erika och kläcker ägg bara :)
Imorgon blir en helt vanlig enkel torsdag, en dag som jag haft semester ifrån ett par dagar nu. Känns rätt skönt att vara hemma även om man blir uppassad som en prinsessa när man är hos moster och hennes karl. De är helt otroliga, om de kunde äta och tugga åt en skulle de nog göra det också haha. En dålig beskrivning på deras enorma engagemang i andra. Folk brukar undra varför de inte skaffat barn, några uttryck brukar vara "Men då kommer ni bli helt ensamma när ni blir gamla för ni har inga barn som kommer och hälsar på".......öööhh....what?? Är det den enda anledning folk kan komma på till varför man bör skaffa barn?? Dessutom är jag i högsta grad heeeelt säker på att de kommer att ha alldeles utomordentligt mycket besök när de hamnar på hemmet!

1 kommentar:

  1. kissgrejen finns... :) så ut å shoppaen sådan nu.. å malin dukan vara lugn för alfred tänker minsann hlsa på dej å arne på hemmet ;)/p

    SvaraRadera