torsdag 19 mars 2009

Bye bye socker och kolhydrat

Alright. Idag var en av de sista dagarna på mitt nuvarande liv. Jag hade ju mitt möte med min coach på gymmet och det slutade väl inte riktigt som jag hade tänkt utan mycket bättre egentligen, beroende på om man ska se det ekonomiskt eller hälsomässigt förstås. Först fick jag veta att det där med coachning var endast typ "hej här får du ett schema, gör det som står vi ses om sex veckor och ser om du vill ändra nåt då." Därför tyckte han istället att jag skulle signa in mig på en PT-träning istället, alltså Personal Trainer, Personlig Tränare för er som inte kan utrikiska. Detta innebär att jag pungar ut x antal kronor per timme och beroende på om jag är trög eller snabblärd (eller om jag känner själv att jag fixar resten eller känner att jag vill ha mer hjälp) så kommer slutsumman att variera. Han förklarade att först, idag alltså, skulle vi gå igenom kosten, nästa gång tar vi en del träning och den tredje likaså, sen fick vi se utifrån det. Lät ju solklart det här, klart jag hänger på! Tänkte jag. Sen fick jag förklara vad jag ville uppnå för mål, han lyckades väl få ut en bild eller idé av mitt svammel för jag SA ju inte RAKT UT att "hey man fixa mig jag vill bli snygg..are!" Började låta lite läskigt när han sa nåt om att en del av min träning ska svida, swischa (?) och svettas meeen okej jag köper det. Lite rädd blev jag först när jag fick veta att jag skulle berätta för min omgivning att jag nu startat ett projekt och att de inte ska bli rädda om jag blir arg ibland eller verkar skum....eh.....vad ÄR det för experiment han tänker utsätta mig för?? Inte undra på att kändisar beter sig konstigt ibland, de må ju gå på värre dieter än man kan drömma om!

SÅ! Nu berättar jag för er alla att jag har startat ett projekt med mig själv som kommer hålla i sig främst i fyra veckor. Då kommer jag att äta 5-8 mål mat om dagen (antar att det kommer bli fem va) där kravet är att ALLA måltider ska innehålla proteiner, frukt och grönt. Alltså INGA KOLHYDRATER eller SOCKER! Socker är TOTALT bannlyst, det är ungefär som dödsstraff för mig. OM jag bara känner att jag MÅSTE äta kolhydrater så får jag göra det, men detta ska ske efter eller under träning. Om jag känner att jag vill äta socker gäller följande: GLÖM DET! Känns ju kul det här, jag längtar verkligen efter att få veta vad den där svidande, swischande träningen handlar om :)

Arne tycker att jag är lite störd och visst, jag kan hålla med om det men det är ett kul experiment och nu ska jag i alla fall testa det, få se hur det slutar. En liten nackdel är att jag jobbar skift men jag ska försöka pussla ihop det så gott det går. Däremot är han glad att det verkar bli mer mat över till honom, yeeeaah right vi få väl se om han inte slutar med samma kost som jag ändå hihi.

Efter daten med träningsgurun drog jag genast in till Birsta där jag sopade i mig en veggie lasagne och drack en chai latte, vem vet när jag ser sån mat nästa gång? Åt dock inte ensam, Sara sällskapade med en smoothie och morotskaka. Var skoj att träffa henne, var way too long ago! Men nu är hon ledig på heltid så nu är det enklare att klämma in henne i livet iaf:)
Nu ska jag surfa efter mat utan socker....tjo!

1 kommentar:

  1. Jag är med i kostcoachen, där finns det mat utan en gnutta socker...
    Du får nalla recept där!!!
    Jag vill också ha en svidande swichande pressnade martyr till tränare som bara bannlyser saker. typ SOCKER! Kan du bli min? :-)

    SvaraRadera